r
Nosalty Logó

Mogyorós-csokoládés sütemény csokidarabokkal és kávéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorós-csokoládés sütemény csokidarabokkal és kávéval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskóta

krém

máz

mogyorós réteg

Összesen 959 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskóta

krém

máz

mogyorós réteg

Összesen 5749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskóta

krém

máz

mogyorós réteg

Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 959 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    311.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8676.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    2486 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    733 mg
  • Foszfor
    3332 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.4 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1262 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 5749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

piskóta

  1. Piskótát készítünk az alapanyagokból a megszokott módon. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában. Tetszés szerinti formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  3. Ha kihűlt, kettévágjuk.
  4. A pudingot, a cukrot kevés tejben csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk a maradék tejhez a kávét, tűzön addig keverjük, míg jó be nem sűrűsödik. Még melegen hozzáadjuk a rámát, elkeverjük. Mikor kihűlt, az apróra tördelt csokoládét hozzákeverjük.
  5. Az egyik piskóta felére rákenjük a krémet, majd ráhelyezzük a süteményt tetejét.
  6. A tetejére a mázhoz összeforraljuk az alapanyagokat, alaposan elkeverjük, majd bevonjuk a süteményünk tetejét vele.
  7. A tört mogyorót kevés olajon megpirítjuk, kb. 4 perc alatt, majd megszórjuk a süteményünk tetejét vele.
  8. Hűtőbe téve 1 óra múlva fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 × 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3412
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 29.

Ajánló

Akár a karácsonyi asztalra is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kávés receptversenyre készítettem, nagyon szeretek sütni. Ezt a süteményt magamtól találtam ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...