Mini pizzakorongok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takibácsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
70g finomliszt255 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1 kcal
Hozzávalók a feltéthez
-
15g juhtúró42 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
48 kcal
-
20g császárszalonna79 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
16g pritaminpaprika3 kcal
Összesen
646
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
11 kcal
Hozzávalók a feltéthez
-
150g juhtúró425 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
300g melegszendvicskrém477 kcal
-
200g császárszalonna786 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
Összesen
6466
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
27.5g finomliszt100 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
44 kcal
-
19.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.3g fokhagymakrém0 kcal
Hozzávalók a feltéthez
-
5.9g juhtúró17 kcal
-
5.9g tejföl12 kcal
-
11.8g melegszendvicskrém19 kcal
-
7.8g császárszalonna31 kcal
-
7.8g sajt28 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
6.3g pritaminpaprika1 kcal
Összesen
254
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 704.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
646
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.3 g
Zsír
-
Összesen 369.2 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 467 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7044.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 1607 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 2128 mg
-
Nátrium 2671 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 578.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1034 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1044 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 680 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 830 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 2226 micro
-
β-crypt 644 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
6466
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
5 dkg élesztő
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
5 dl víz
-
só ízlés szerint
-
2 csipet cukor
-
1 teáskanál fokhagymakrém
Hozzávalók a feltéthez
-
15 dkg juhtúró
-
300 g melegszendvicskrém
-
oregánó ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- Langyos vízbe szórjuk bele a cukrot, és tegyük bele az élesztőt. Egy tálba tegyük bele a liszt felét, adjunk hozzá sót, az olajat és a fokhagymakrémet, vagy a fokhagyma egyéb nekünk tetsző változatát.
- Ehhez a keverékhez öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt a vízzel együtt. Keverjük simára a masszát, majd adagoljuk hozzá a maradék lisztet, és addig gyúrjuk, míg egy lágy, de már nem ragadós tésztát kapunk. A tésztát tegyük egy tálba, fedjük le egy konyharuhával, és tegyünk félre fél - 1 órára, míg a duplájára meg nem kel.
- Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán gyúrjunk még rajta egy kicsit. A tésztát osszuk 3-4 részre. Az egyik ilyen tészta részt nyújtsuk ki a lisztezett deszkán vékonyra (kb. fél centi). Szaggassunk belőle korongokat, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
- A korongokra tegyünk az ízlésünknek megfelelő feltétet és sajtot, majd tegyük a sütőbe, és 200 fokon süssük 5-10 percig, míg meg nem sülnek. Tegyük ezt egészen addig, míg el nem fogy a tészta.
Hozzávalók a feltéthez
- A juhtúrót, a pohár tejfölt és egy gerezd zúzott fokhagymát keverjünk össze. Kenjük a tésztára, szórjunk rá a felkockázott császárszalonnából és pritamin paprikából, hintsük meg oregánóval, és reszeljünk rá sajtot.
- A melegszendvicskrémet ha szükséges, lazítsuk egy kevés tejföllel vagy ketchuppal, hogy könnyebben kenhető legyen. Kenjük a korongokra, szórjuk meg sajttal, hintsük meg oregánóval.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9355
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Takibácsi
27 recept
Kevesen vannak, akik nem szeretik a pizzát. Ezekkel a mini pizzákkal garantált sikert aratunk akár vendégeket várunk, akár vendégségbe megyünk. Ami a legjobb, hogy a feltétet úgy variálhatjuk, ahogy nekünk tetszik. Ez egy szép nagy adag. Ez a mennyiségű tészta 4 db kb. 30 cm-es pizzához elegendő, úgyhogy készüljünk fel, hogy egy darabig elleszünk a korongok készítésével. :)