Milánói borjú
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Metro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
6g olívaolaj53 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g spagetti tészta464 kcal
A borjúhoz
-
150g borjúhús176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
A tálaláshoz
Összesen
1523
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
24g olívaolaj212 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
96 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
A borjúhoz
-
600g borjúhús702 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
A tálaláshoz
Összesen
6085
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
5.3g gomba1 kcal
-
3.5g füstölt szalonna23 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
14.2g passzírozott paradicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17.7g spagetti tészta66 kcal
A borjúhoz
-
21.3g borjúhús25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
7.1g zsemlemorzsa28 kcal
-
15.1g napraforgó olaj33 kcal
A tálaláshoz
Összesen
214
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.2 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2357.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 851 mg
-
Nátrium 1004 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 310.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 418 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
1523
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 268.9 g
Zsír
-
Összesen 253.7 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 1098 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9430.7 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 534 mg
-
Kálcium 734 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 657 mg
-
Foszfor 3405 mg
-
Nátrium 4015 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 670.4 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1243.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 122 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1672 micro
-
Kolin: 1155 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1294 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 55580 micro
-
Lut-zea 947 micro
Összesen
6085
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1972 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
214
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
-
3 ek olívaolaj
-
150 g gomba
-
100 g füstölt szalonna
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál oregánó
-
3 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
500 g spagetti tészta
A borjúhoz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
150 g finomliszt
-
3 db tojás
-
200 g zsemlemorzsa
-
5 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
Elkészítés
A tésztához
- Az olívaolajon 2-3 adagban megpirítjuk a gombát (ne tegyünk egyszerre sokat a serpenyőbe, csak annyit, amennyi kényelmesen elfér), majd kivesszük, félretesszük.
- Ugyanebbe a serpenyőbe beledobjuk a felkockázott szalonnát, és megpirítjuk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
- Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a zöld fűszereket, és elkeverjük, majd felöntjük a paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd addig főzzük, amíg rottyan egyet.
A borjúhoz
- A húst vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk.
- Először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk (a zsemlemorzsához adhatunk kevés reszelt parmezánt is), majd olajban aranybarnára sütjük.
A tálaláshoz
- A paradicsomos szószhoz hozzákeverjük a gombát, és összekeverjük a kifőtt tésztával, reszelt parmezánnal megszórva, a rántott hússal tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5557
- Feltöltés dátuma: 2017. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Metro
63 recept
Két nagy kedvenc összegyúrva: paradicsomos tészta és rántott hús! Imádjuk!