r
Nosalty Logó

Milánói spagetti másképp

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivike
Milánói spagetti másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.2 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8798.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    494 mg
  • Kálcium
    2220 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    3567 mg
  • Nátrium
    1903 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1611.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    432 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1416 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1207 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1677 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 4709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1761 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztának feltesszük a vizet melegedni. Amíg felforr, addig megvágjuk a vöröshagymát, feltesszük egy edényben az olajjal dinsztelni. Amikor a hagyma megdinsztelődött, teszünk bele pirospaprikát, és rádobjuk a darált húst, állandó kevergetés közben kifehérítjük, majd rátesszük a vékony karikára vágott zöldpaprikát, a fehérborsot és az oregánót, és hagyjuk kis lángon kicsit dinsztelődni, időnként megkevergetjük. Ha gombásan készítjük, akkor az apróra vágott gombát is most kell beletenni, a hússal együtt kell dinsztelődnie.
  2. Amikor a víz felforrt, sózzuk, kevés olajat teszünk hozzá, és beletesszük a spagettit. A spagettit csak félig főzzük meg, mindig fele annyi ideig, mint a csomagolásán szerepel. Ez azért fontos, mert így a tészta teljesen átveszi majd a ragu ízét. Amikor megfőtt leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, és beletesszük abba a tepsibe, amiben majd sütni fogjuk.
  3. Amikor a hús kicsit dinsztelődött (ez csak annyi idő, amíg a tészta elkészül), beleöntjük a paradicsomlét, hagyjuk 1-2 percet rotyogni, majd hozzáadjuk a doboz tejfölt, jól elkeverjük, és így is hagyjuk 1-2 percet rotyogni, majd mielőtt levesszük a gázról, hozzáadjuk az apróra összevágott vagy fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát.
  4. Ha elkészült a paradicsomos-tejfölös ragu, ráöntjük a félig megfőzött spagettire, jól összekeverjük, hogyhús mindenhová jusson,jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és mehet a sütőbe.
  5. Addig sütjük nagy lángon, míg a sajt szép aranybarna lesz - ez kb. 35 perc gázsütőben.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: kb. 40-30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 30732
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon régen, legalább 25-30 éve mondott valaki valami hasonló receptet, abban nem volt tejföl, és abban különbözött a milánóitól, hogy a sajtot a sütőben ráolvasztotta a húsos tésztás ragura. Mivel mi nagyon szeretjük a tejfölt, és szinte mindenbe teszünk (még a lecsót is tejfölösen eszem), hát gondoltam, hogy újítok, kipróbálom így is. Hát azóta így készül nálunk a milánói. Azóta már több receptem olvastam, az igazi milánóitól nagyon messze van, ez a milánói-bolognai és ki tudja még, milyen olasz tészta keveréke. A fiam 2-3 éves lehetett, és ez volt a kedvenc étele. Amikor a nagyihoz ment, egyre csak hajtogatta, hogy "mama, főzzé mimámóit". Anyukám nem tudta, hogy mit is szeretne, aztán megkérdezte. Azóta is szállóige nálunk a "mimámói". Ennek az ételnek nagy sikere van az ismerőseink körében is. Ja, és ha marad belőle, az csak úgy délután elfogy. A tepsibe van készítve egy villa, és aki arra jár, falatozik belőle. Ha azt szeretném, hogy másnapra is maradjon, hát azonnal el kell tenni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...