r
Nosalty Logó

Milánói spagetti másképp

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivike
Milánói spagetti másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.2 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8798.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    494 mg
  • Kálcium
    2220 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    3567 mg
  • Nátrium
    1903 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1611.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    432 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1416 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1207 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1677 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 4709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1761 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztának feltesszük a vizet melegedni. Amíg felforr, addig megvágjuk a vöröshagymát, feltesszük egy edényben az olajjal dinsztelni. Amikor a hagyma megdinsztelődött, teszünk bele pirospaprikát, és rádobjuk a darált húst, állandó kevergetés közben kifehérítjük, majd rátesszük a vékony karikára vágott zöldpaprikát, a fehérborsot és az oregánót, és hagyjuk kis lángon kicsit dinsztelődni, időnként megkevergetjük. Ha gombásan készítjük, akkor az apróra vágott gombát is most kell beletenni, a hússal együtt kell dinsztelődnie.
  2. Amikor a víz felforrt, sózzuk, kevés olajat teszünk hozzá, és beletesszük a spagettit. A spagettit csak félig főzzük meg, mindig fele annyi ideig, mint a csomagolásán szerepel. Ez azért fontos, mert így a tészta teljesen átveszi majd a ragu ízét. Amikor megfőtt leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, és beletesszük abba a tepsibe, amiben majd sütni fogjuk.
  3. Amikor a hús kicsit dinsztelődött (ez csak annyi idő, amíg a tészta elkészül), beleöntjük a paradicsomlét, hagyjuk 1-2 percet rotyogni, majd hozzáadjuk a doboz tejfölt, jól elkeverjük, és így is hagyjuk 1-2 percet rotyogni, majd mielőtt levesszük a gázról, hozzáadjuk az apróra összevágott vagy fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát.
  4. Ha elkészült a paradicsomos-tejfölös ragu, ráöntjük a félig megfőzött spagettire, jól összekeverjük, hogyhús mindenhová jusson,jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és mehet a sütőbe.
  5. Addig sütjük nagy lángon, míg a sajt szép aranybarna lesz - ez kb. 35 perc gázsütőben.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: kb. 40-30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 30782
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon régen, legalább 25-30 éve mondott valaki valami hasonló receptet, abban nem volt tejföl, és abban különbözött a milánóitól, hogy a sajtot a sütőben ráolvasztotta a húsos tésztás ragura. Mivel mi nagyon szeretjük a tejfölt, és szinte mindenbe teszünk (még a lecsót is tejfölösen eszem), hát gondoltam, hogy újítok, kipróbálom így is. Hát azóta így készül nálunk a milánói. Azóta már több receptem olvastam, az igazi milánóitól nagyon messze van, ez a milánói-bolognai és ki tudja még, milyen olasz tészta keveréke. A fiam 2-3 éves lehetett, és ez volt a kedvenc étele. Amikor a nagyihoz ment, egyre csak hajtogatta, hogy "mama, főzzé mimámóit". Anyukám nem tudta, hogy mit is szeretne, aztán megkérdezte. Azóta is szállóige nálunk a "mimámói". Ennek az ételnek nagy sikere van az ismerőseink körében is. Ja, és ha marad belőle, az csak úgy délután elfogy. A tepsibe van készítve egy villa, és aki arra jár, falatozik belőle. Ha azt szeretném, hogy másnapra is maradjon, hát azonnal el kell tenni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...