Milánói spagetti másképp
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
83g spagetti tészta309 kcal
-
83g paradicsomlé14 kcal
-
55g tejföl109 kcal
-
42g trappista sajt147 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0 kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
19.5g darált sertéshús35 kcal
-
11.7g gomba2 kcal
-
19.5g spagetti tészta72 kcal
-
19.5g paradicsomlé3 kcal
-
12.9g tejföl25 kcal
-
9.7g trappista sajt34 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
3.9g zöldpaprika1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0 kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1466.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 268.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 7531 micro
-
Lut-zea 114 micro
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 249.2 g
Zsír
-
Összesen 221.7 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 817 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8798.4 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 494 mg
-
Kálcium 2220 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 555 mg
-
Foszfor 3567 mg
-
Nátrium 1903 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1611.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1351 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 432 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1416 micro
-
Kolin: 619 mg
-
Retinol - A vitamin: 1207 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 1677 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 686 micro
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1761 micro
-
Lut-zea 27 micro
Hozzávalók
-
50 dkg darált sertéshús
-
5 dl paradicsomlé
-
330 g tejföl
-
25 dkg trappista sajt
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 közepes db zöldpaprika
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál oregánó
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
- A tésztának feltesszük a vizet melegedni. Amíg felforr, addig megvágjuk a vöröshagymát, feltesszük egy edényben az olajjal dinsztelni. Amikor a hagyma megdinsztelődött, teszünk bele pirospaprikát, és rádobjuk a darált húst, állandó kevergetés közben kifehérítjük, majd rátesszük a vékony karikára vágott zöldpaprikát, a fehérborsot és az oregánót, és hagyjuk kis lángon kicsit dinsztelődni, időnként megkevergetjük. Ha gombásan készítjük, akkor az apróra vágott gombát is most kell beletenni, a hússal együtt kell dinsztelődnie.
- Amikor a víz felforrt, sózzuk, kevés olajat teszünk hozzá, és beletesszük a spagettit. A spagettit csak félig főzzük meg, mindig fele annyi ideig, mint a csomagolásán szerepel. Ez azért fontos, mert így a tészta teljesen átveszi majd a ragu ízét. Amikor megfőtt leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, és beletesszük abba a tepsibe, amiben majd sütni fogjuk.
- Amikor a hús kicsit dinsztelődött (ez csak annyi idő, amíg a tészta elkészül), beleöntjük a paradicsomlét, hagyjuk 1-2 percet rotyogni, majd hozzáadjuk a doboz tejfölt, jól elkeverjük, és így is hagyjuk 1-2 percet rotyogni, majd mielőtt levesszük a gázról, hozzáadjuk az apróra összevágott vagy fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát.
- Ha elkészült a paradicsomos-tejfölös ragu, ráöntjük a félig megfőzött spagettire, jól összekeverjük, hogyhús mindenhová jusson,jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és mehet a sütőbe.
- Addig sütjük nagy lángon, míg a sajt szép aranybarna lesz - ez kb. 35 perc gázsütőben.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Tepsi mérete: kb. 40-30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 30732
- Feltöltés dátuma: 2013. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Már nagyon régen, legalább 25-30 éve mondott valaki valami hasonló receptet, abban nem volt tejföl, és abban különbözött a milánóitól, hogy a sajtot a sütőben ráolvasztotta a húsos tésztás ragura. Mivel mi nagyon szeretjük a tejfölt, és szinte mindenbe teszünk (még a lecsót is tejfölösen eszem), hát gondoltam, hogy újítok, kipróbálom így is. Hát azóta így készül nálunk a milánói. Azóta már több receptem olvastam, az igazi milánóitól nagyon messze van, ez a milánói-bolognai és ki tudja még, milyen olasz tészta keveréke. A fiam 2-3 éves lehetett, és ez volt a kedvenc étele. Amikor a nagyihoz ment, egyre csak hajtogatta, hogy "mama, főzzé mimámóit". Anyukám nem tudta, hogy mit is szeretne, aztán megkérdezte. Azóta is szállóige nálunk a "mimámói". Ennek az ételnek nagy sikere van az ismerőseink körében is. Ja, és ha marad belőle, az csak úgy délután elfogy. A tepsibe van készítve egy villa, és aki arra jár, falatozik belőle. Ha azt szeretném, hogy másnapra is maradjon, hát azonnal el kell tenni!