Milánói pacal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
12g olívaolaj106 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g vörösbor11 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
50g fehérbab167 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
125g pacal106 kcal
-
25g paradicsomlé4 kcal
-
250g víz0 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
Összesen
704
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
48g olívaolaj424 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
2 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
200g fehérbab666 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
500g pacal425 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
Összesen
2813
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
6.7g sárgarépa2 kcal
-
0.8g halványító zeller0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.1g vörösbor2 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
8.4g fehérbab28 kcal
-
4.2g füstölt szalonna28 kcal
-
21g pacal18 kcal
-
4.2g paradicsomlé1 kcal
-
42.1g víz0 kcal
-
3.4g parmezán sajt13 kcal
Összesen
118
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1864.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 796 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 461.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3050 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2260 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
704
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.9 g
Zsír
-
Összesen 177 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 797 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7456.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 1898 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 538 mg
-
Foszfor 1676 mg
-
Nátrium 3183 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1845 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1521 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 878 micro
-
Kolin: 1151 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12202 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9038 micro
-
Lut-zea 481 micro
Összesen
2813
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 208 micro
-
β-karotin 513 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 380 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
2 dkg vaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db sárgarépa
-
0.5 közepes szár halványító zeller
-
4 db szegfűszeg
-
4 db borókabogyó
-
5 db zsálya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl vörösbor
-
100 g füstölt szalonna
-
1 dl paradicsomlé
-
1 l víz
Elkészítés
- Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, a répát, a zellerszárat, majd apróra metéljük, felszeleteljük a szalonnát.
- Egy fazékba öntjük az olajat, hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát, répát, zellerszárat, szalonnát és a zsályát.
- Ha megpirult, hozzádjuk a megmosott, szeletelt pacalt, pirítjuk, kevergetjük, míg a leve el nem fő, majd felöntjük a vörösborral, hagyjuk ezt is elfőni, kevergetjük.
- Hozzáadjuk a húsleveskockát, a paradicsomlét és a vizet, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk.
- Kis lángon 1 órán át főzzük, közben mindig ellenőrizzük a víz mennyiségét, nehogy leégjen. (Kuktában a főzési idő megfeleződik, és ekkor kevesebb vizet tegyünk hozzá, mert nem párolog annyi víz el, mint a lábasból.)
- Ha konzerv babot használunk, akkor ezt közben leöblítjük, lecsepegtetjük.
- Az 1 órás főzés után a pacalhoz adjuk a babot, ellenőrizzük az ízeket, ha kell sózzuk, borsozzuk, majd még 10-15 percig lassú tűzön rotyogtatjuk. Ha sűrűn szeretjük, akkor nagy lángon rotyogtatjuk addig, amíg el nem érjük a megfelelő sűrűséget.
- Tálaljuk, és fogyasztás előtt megszórjuk a tetejét reszelt parmezán sajttal.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 10572
- Feltöltés dátuma: 2011. május 18.
Ajánló
Serpenyőben pirított kenyérszeleteket (nálam gluténmentes) kínálunk hozzá, és egy pohár finom vörösborral tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Megint egy finom, új pacalrecept innen. Az eredeti recept nem írja a vörösbort, de mi így szeretjük.