r
Nosalty Logó

Milánói pacal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Cafika
Milánói pacal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1864.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3050 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2260 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    177 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7456.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1898 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    3183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1845 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    878 micro
  • Kolin:
    1151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9038 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 2813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    380 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, a répát, a zellerszárat, majd apróra metéljük, felszeleteljük a szalonnát.
  2. Egy fazékba öntjük az olajat, hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát, répát, zellerszárat, szalonnát és a zsályát.
  3. Ha megpirult, hozzádjuk a megmosott, szeletelt pacalt, pirítjuk, kevergetjük, míg a leve el nem fő, majd felöntjük a vörösborral, hagyjuk ezt is elfőni, kevergetjük.
  4. Hozzáadjuk a húsleveskockát, a paradicsomlét és a vizet, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk.
  5. Kis lángon 1 órán át főzzük, közben mindig ellenőrizzük a víz mennyiségét, nehogy leégjen. (Kuktában a főzési idő megfeleződik, és ekkor kevesebb vizet tegyünk hozzá, mert nem párolog annyi víz el, mint a lábasból.)
  6. Ha konzerv babot használunk, akkor ezt közben leöblítjük, lecsepegtetjük.
  7. Az 1 órás főzés után a pacalhoz adjuk a babot, ellenőrizzük az ízeket, ha kell sózzuk, borsozzuk, majd még 10-15 percig lassú tűzön rotyogtatjuk. Ha sűrűn szeretjük, akkor nagy lángon rotyogtatjuk addig, amíg el nem érjük a megfelelő sűrűséget.
  8. Tálaljuk, és fogyasztás előtt megszórjuk a tetejét reszelt parmezán sajttal.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10572
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 18.

Ajánló

Serpenyőben pirított kenyérszeleteket (nálam gluténmentes) kínálunk hozzá, és egy pohár finom vörösborral tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megint egy finom, új pacalrecept innen. Az eredeti recept nem írja a vörösbort, de mi így szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...