Milánói csirkemelles rakott karfiol
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
3g olívaolaj28 kcal
-
40g póréhagyma11 kcal
-
10g lilahagyma4 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
40g lecsópaprika8 kcal
-
9g pepperoni2 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
45g csirkemellfilé54 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
80g csiperkegomba17 kcal
-
60g fejtett bab200 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
80g rizs286 kcal
-
204g karfiol20 kcal
-
0 kcal
-
90g tejföl178 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g lecsópaprika40 kcal
-
45g pepperoni10 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
4g bazsalikom1 kcal
-
4g oregánó11 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
300g fejtett bab999 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
1020g karfiol102 kcal
-
0 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
5.1g póréhagyma1 kcal
-
1.3g lilahagyma0 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.1g lecsópaprika1 kcal
-
1.1g pepperoni0 kcal
-
10.2g paradicsom2 kcal
-
5.7g csirkemellfilé7 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
10.2g csiperkegomba2 kcal
-
7.6g fejtett bab25 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
10.2g rizs36 kcal
-
25.9g karfiol3 kcal
-
0 kcal
-
11.4g tejföl23 kcal
-
3.8g trappista sajt13 kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1711.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 678 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 430.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 528 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 714 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 635 micro
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 222.7 g
Zsír
-
Összesen 160.3 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8559.3 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 2515 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 1027 mg
-
Foszfor 3390 mg
-
Nátrium 1291 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 617 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 84 mg
VÍZ
-
Összesen 2151 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1355 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 481 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 233 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2639 micro
-
Kolin: 799 mg
-
Retinol - A vitamin: 1034 micro
-
α-karotin 461 micro
-
β-karotin 3569 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 3175 micro
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 261 micro
-
Lut-zea 81 micro
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
1 db póréhagyma
-
1 kis fej lilahagyma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
20 dkg lecsópaprika
-
3 db pepperoni
-
40 dkg paradicsom
-
1 db csirkemellfilé
-
4 tk bazsalikom
-
4 tk oregánó
-
3 tk kakukkfű
-
4 teáskanál petrezselyem
-
1 db zellerlevél
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
5 teáskanál fűszerpaprika
-
40 dkg csiperkegomba
-
30 dkg fejtett bab
-
2 teáskanál cukor
-
40 dkg rizs
-
2 kis fej karfiol
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
45 dkg tejföl
-
15 dkg trappista sajt
Elkészítés
- A karfiolt tisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük és sós, köményes vízben megfőzzük.
- Jénaiban a mosott rizst dupla mennyiségű vízben, sóval és kevés vajjal kb. 40 perc alatt a sütőben készre pároljuk fedővel a tetején.
- Olajon a hagymákat, amiket vékonyra felkarikázunk vagy felkockázunk, kevés sóval puhára pároljuk.
- Beletesszük a felkockázott csirkemellet, fehéredésig pároljuk keverés mellett, és beletesszük a lecsópaprikát, a paradicsomot, a fűszereket, zöldfűszereket, a fejtett babot, és főzzük kb. 45 percig.
- Megkóstoljuk, ekkor kerül bele a felszeletelt gomba, és főzzük még kb. 10 percig, kóstolás, majd szükség szerint még ízesítjük. Ha kész, melegen tartjuk.
- A tepsibe rétegezzük: az alsó réteg a rizs fele, elsimítjuk a tepsi alján, rákerül a csirkemelles szósz, elterítjük, mindenhova jusson. Rákerül a a második fele a rizsnek, elegyengetjük, mindenhova jusson, erre tesszük szorosan egymás mellé a leszűrt karfiolrózsákat, bőven lelocsoljuk a tejföllel, elsimítjuk rajta, és megszórjuk bőven a reszelt sajttal (tehetünk rá füstölt sajtot).
- Előmelegített sütőben kb 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6238
- Feltöltés dátuma: 2013. február 28.
Ajánló
Kínáljunk az étel előtt finom vegyes gyümölcslevest, de ragulevest, tárkonyos levest... Amit szeret a család. Tálaláskor házilag eltett savanyúságot illetve házilag eltett befőttet kínáljunk. Adhatunk hozzá tálaláskor tejfölt, sok reszelt sajtot, füstöltet is. A hámozott paradicsom, amit az ételben felhasználunk lehet friss, édes paradicsomból, amit forró vízbe mártva, héját lehúzva (aki nem szereti, felvágva és kimagozva), csak a húsát felkockázva használja. Vagy ugyanez a módszer: saját édes paradicsom (kertünkből) lehéjazva, és magunk télire eltett üveges megoldása elővéve, ha nincs egyik se, akkor a jobb minőségű olasz konzerv paradicsom. A zöldfűszerek ennél a főzésnél nekem frissek voltak (az udvarból), de ha nincs, természetesen lehet szárított formában is. Kínáljunk házi bort, házilag eltett szörpöt, ásványvizet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Milánói csirkét szerettem volna készíteni, és aztán jött a párolt rizs, karfiol,ötlete... - ez a rakott étel született meg belőle. Két napi ebéd adag. Ahol többen étkeznek, ott egy napra lesz elég. Tálaláskor adhatunk hozzá még reszelt sajtot, és aki szereti savanyú uborkát vagy házi befőttet (sárgabarack, őszibarack, körte). Lehet a sorrend a szokásos: rizs, húsos szósz, karfiol, rizs, tejföl és sajt. Én most direkt a tetejére hagytam a karfiolrózsákat, és erre jött a tejföl és a sajt. A teteje lehetett volna pirultabb, de az illatok csábítóak voltak, a család éhes, és azt a pár perc sütést már nem bírták ki, ott álltak felettem, így ki kellett vennem a sütőből, és annak is örültem, hogy egyáltalán a tepsiben sikerült lefényképezni, mert éhesek voltak... A tányérra való tálalásig ezért nem jutottam el, de az étel finom lett, elfogyott.