r
Nosalty Logó

Mézeskalácsos karácsonyi muffinok kandírozott narancshéjjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Mézeskalácsos karácsonyi muffinok kandírozott narancshéjjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 967 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 5799 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 311 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 967 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    319.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4416.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    670.7 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 5799 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Tészta

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta száraz hozzávalóit összeforgatjuk. A tojásokat, joghurtot, margarint és vaníliaaromát kézi, nem elektromos habverővel simára keverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanlállal a száraz hozzávalókból.
  2. Amint sima lesz a massza, hozzáöntjük az olajat, átkeverjük. Ezután felváltva hozzáadagoljuk a száraz keveréket és a tejet, amíg szép, csomómentes tésztát nem kapunk. A legvégén beleforgatjuk a narancshéjat is.
  3. Háromnegyedig töltve muffinformákba kanalazzuk őket, majd előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük őket kb. 30 perc alatt. Rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Díszítés

  1. A habjteszínt felverjük, hozzáadjuk a fahéjat és csillagvégű habzsákból szép magas halmokat nyomunk a muffinok tetejére. Lüszter porból fújunk rájuk 2-3x, majd a habok csúccsára egy-egy szem kandírozott cseresznyét nyomunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 100
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézeskalácsos karácsonyi muffinok kandírozott narancshéjjal
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Tészta

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...