r
Nosalty Logó

Mézes-túrós húsvéti bárány-kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-túrós húsvéti bárány-kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3762 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 239 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.2 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4172.9 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 3762 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben.
  2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojásokat, a citromot, a mézet,a csipet sót majd az élesztős tejet.
  3. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd meleg helyen 1 órán át kelesztjük. (Magasra feljön a tészta és buborékos lesz az állaga.)
  4. Közben a töltelékhez valókat is összekeverjük.
  5. Amikor megkelt a tészta, összeállítjuk a bárány testét. Tépjünk egy nagyobb, egy kisebb, és 18-19 db egyforma nagyságú darabot.
  6. A tésztadarabokat kezünk segítségével lapítsuk meg, közepükre tegyünk 1-1 evőkanál túrót. Mindegyiket gyúrjuk gombóccá (az illesztésekre figyeljünk, jól nyomjuk össze).
  7. Rakosgassuk egymás mellé a gombócókat úgy, hogy az illesztések kerüljenek alulra. Amikor kész a test, a kis darab tésztagombócot tegyük a fejére a bárány fülének.
  8. Kenjünk le a bárányt a felvert tojással.
  9. A testét szórjuk meg egy kis cukorral.
  10. Szemnek tegyünk a fejére aszalt szilvát vagy mazsolát.
  11. Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. (kb 180 fokon)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4552
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

E-mailben kaptam a receptet, kipróbáltam nagyon jó lett :).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...