Mézes Trilobita Makréla
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
theblackcat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
568
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1136
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
144
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 39.9 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1920.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 1152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 154.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1350 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1357 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
568
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 79.8 g
Zsír
-
Összesen 82.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3840.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 940 mg
-
Nátrium 2305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 309.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 37 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2701 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2714 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
1136
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 342 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 344 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
-
1.5 ek ketchup
-
1 ek szójaszósz
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 ek citromlé
-
0.3 citromból nyert citromhéj
-
1 késhegynyi füstölt pirospaprika
-
0.5 teáskanál provence-i fűszerkeverék
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 teáskanál só
-
1 teáskanál méz
-
1 teáskanál mustár
Elkészítés
- A szószhoz a hozzávalókat jól összekeverjük egy kis tálkában.
- A halak fejét, farkát késsel, úszóit ollóval levágjuk. A halakat késsel szétvágjuk a gerincüknél úgy, hogy a hasuk mentén egyben maradjanak, kiterítjük, belektől megtisztítjuk (a has belsejében lévő fekete hártyájukat is eltávolítjuk) és kifilézzük őket.
- Megmossuk mindkét oldalukat, majd a vizet leitatjuk róluk papírtörlővel.
- Bőrükkel felfelé lefektetjük őket és mindkét oldalról 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk úgy, hogy a hasuk mentén a halak ekkor is egyben maradjanak.
- A halak mindkét oldalát bekenjük a szósszal, majd tepsibe tesszük őket sütőpapírra, bőrükkel felfelé, ezután a képen látható ("Trilobita") formában az oldalsó lebenyeket kiforgatjuk, elrendezzük. A maradék szósszal felülről átkenjük őket még egyszer.
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tepsit betesszük a sütőbe és 15-20 percig felsősütéssel sütjük a halakat, így a rajtuk lévő mézes szósz megkaramellizálódik. Akkor jó, ha kicsit ropogós lesz a külsejük.
- Ízlés szerint krumplipürével és/vagy friss salátával tálalható.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 141
- Feltöltés dátuma: 2023. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
theblackcat
4 recept