r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros-tejszínes rakott tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes-mustáros-tejszínes rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1582.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1251 micro
  • β-karotin
    3166 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    255.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9493.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    504 mg
  • Kálcium
    2223 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    3550 mg
  • Nátrium
    2542 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.6 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1441 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3041 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1520 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1146 micro
  • α-karotin
    7504 micro
  • β-karotin
    18996 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4984 micro
Összesen 4757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    280 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon elkezdjük párolni.
  2. Ha a hús már fehér, hozzáadjuk a kicsire vágott brokkolit és a vékony csíkokra vágott répát. Sózzuk, borsozzuk, illetve oreganóval, bazsalikommal és szárított kaporral fűszerezzük.
  3. Ha már nagyjából minden megpárolódott, hozzáadjuk a mézet, a mustárt és kevés vizet. Ha felforrt, belekeverjük a tejszínt és a fokhagymakrémet. Ha kell még fűszerezni, lehet bátran, ízlés szerint, akár több mézet, mustárt is, ki hogy szereti. :)
  4. A tésztát megfőzzük, leszűrjük, majd egy tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk, és hozzákeverjük a ragut.
  5. Előmelegített sütőben a tetejére reszelt sajttal és kicsi oreganóval megszórva kb. 25 perc alatt megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15560
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet már régóta használom, egyszer random főzésbe fogtam, és ez jött ki belőle. :) Néha brokkoli és répa helyett gombát használok, illetve ugyanezt a ragut legutóbb úgy használtam fel, hogy sós-fűszeres palacsintákat sütöttem, és kicsit több szaftot készítettem. A palacsintákat egyesével raktam tepsibe, a raguból 1-1 nagy kanállal tettem minden palacsintába, majd félbehajtottam őket, egymáshoz szorosan raktam. Ezután a megmaradt lével leöntöttem, és így reszeltem rá a sajtot, majd megsütöttem. Ez a változat is igazán finom volt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...