Mézes-mustáros-tejszínes rakott tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
83g csirkemellfilé100 kcal
-
83g brokkoli17 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
83g főzőtejszín109 kcal
-
17g méz51 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
9 kcal
-
83g penne309 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
59 kcal
Összesen
792
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
100g méz304 kcal
-
60g mustár36 kcal
-
42g fokhagymakrém57 kcal
-
500g penne1855 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
Összesen
4757
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
18.6g csirkemellfilé22 kcal
-
18.6g brokkoli4 kcal
-
8.9g sárgarépa3 kcal
-
18.6g főzőtejszín24 kcal
-
3.7g méz11 kcal
-
2.2g mustár1 kcal
-
1.6g fokhagymakrém2 kcal
-
18.6g penne69 kcal
-
7.5g trappista sajt26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
Összesen
175
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1582.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 240.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 1251 micro
-
β-karotin 3166 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 831 micro
Összesen
792
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 255.7 g
Zsír
-
Összesen 179.9 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9493.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 504 mg
-
Kálcium 2223 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 623 mg
-
Foszfor 3550 mg
-
Nátrium 2542 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 530.6 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1441 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3041 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 290 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 353 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1520 micro
-
Kolin: 702 mg
-
Retinol - A vitamin: 1146 micro
-
α-karotin 7504 micro
-
β-karotin 18996 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 4984 micro
Összesen
4757
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 280 micro
-
β-karotin 708 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
50 dkg brokkoli
-
3 közepes db sárgarépa
-
5 dl főzőtejszín
-
4 ek méz
-
6 ek mustár
-
3 ek fokhagymakrém
-
0.5 kg penne
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kapor ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon elkezdjük párolni.
- Ha a hús már fehér, hozzáadjuk a kicsire vágott brokkolit és a vékony csíkokra vágott répát. Sózzuk, borsozzuk, illetve oreganóval, bazsalikommal és szárított kaporral fűszerezzük.
- Ha már nagyjából minden megpárolódott, hozzáadjuk a mézet, a mustárt és kevés vizet. Ha felforrt, belekeverjük a tejszínt és a fokhagymakrémet. Ha kell még fűszerezni, lehet bátran, ízlés szerint, akár több mézet, mustárt is, ki hogy szereti. :)
- A tésztát megfőzzük, leszűrjük, majd egy tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk, és hozzákeverjük a ragut.
- Előmelegített sütőben a tetejére reszelt sajttal és kicsi oreganóval megszórva kb. 25 perc alatt megpirítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15560
- Feltöltés dátuma: 2012. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet már régóta használom, egyszer random főzésbe fogtam, és ez jött ki belőle. :) Néha brokkoli és répa helyett gombát használok, illetve ugyanezt a ragut legutóbb úgy használtam fel, hogy sós-fűszeres palacsintákat sütöttem, és kicsit több szaftot készítettem. A palacsintákat egyesével raktam tepsibe, a raguból 1-1 nagy kanállal tettem minden palacsintába, majd félbehajtottam őket, egymáshoz szorosan raktam. Ezután a megmaradt lével leöntöttem, és így reszeltem rá a sajtot, majd megsütöttem. Ez a változat is igazán finom volt. :)