r
Nosalty Logó

Mennyei palócleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ÍZcsiklandozó
Mennyei palócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Tálaláshoz

Összesen 621 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Tálaláshoz

Összesen 2476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Tálaláshoz

Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1929 micro
  • β-karotin
    4837 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 621 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    149.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3756.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1623 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2361 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    7714 micro
  • β-karotin
    19347 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    2404 micro
Összesen 2476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Tálaláshoz

Elkészítés

Leveshez

  1. A zöldségeket tisztítsuk meg, a hagymát kisebb kockákra, a fokhagymát vékony szeletre, a répát és a petrezselyemgyökeret karikára, a zöldbabot (ha frisset használunk) 2-3 cm hosszúra vágjuk.
  2. A húst mossuk meg, papírtörlővel szárítsuk meg és kockázzuk fel 2x2 cm-esre.
  3. A zsiradékot hevítsük fel, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük "üvegesre", szinte átlátszóra. Karikázzuk bele a paprikát és a paradicsomot, ezzel készítsük el a hús lecsós alapját.
  4. Amikor a zöldségek megfonnyadtak, szórjuk rá az őrölt pirospaprikát, adjuk hozzá a húst és magas lángon, folyamatosan kevergetve pirítsuk addig, míg a hús kifehéredik. Ezután öntsünk rá annyi vizet, ami éppen csak ellepi. Fedjük le és főzzük majdnem teljesen puhára.
  5. Közben egy kisebb fazékban feltesszük főni a répát, a zöldbabot és a petrezselyemgyökeret, annyi vízben, amennyi ellepi. Sózzuk,hozzáadjuk a kakukkfüvet.
  6. Egy másik fazékban a kockára vágott burgonyát főzzük sós, babérleveles vízben. Amikor már minden zöldség majdnem teljesen puha, hozzáöntjük a pörköltes alaphoz a főzővizükkel együtt. Felöntjük további annyi vízzel, amennyivel kellemesen gazdag levest kapunk. Lassú tűzön forrásig hevítjük.
  7. Amíg felfő, a tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel, tehát habarást készítünk(a liszthez apránként adagolva a tejfölt!). A leves levéből kanalanként adagolva hőkiegyenlítjük a habarást.
  8. Amikor már kellően meleg, a leveshez öntjük folyamatos keverés közben, majd kóstolás után szükség szerint után sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint tovább savanyíthatjuk kevés ecettel vagy citrommal, egyet rottyantunk rajta és készen is vagyunk.

Tálaláshoz

  1. Ízlés szerint tejföllel és erős paprikával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 368
  • Tegnapi nézettség: 122
  • 7 napos nézettség: 1114
  • Össznézettség: 43745
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mennyei palócleves
ÍZcsiklandozó 12 recept

Hozzávalók

Leveshez

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...