Mennyei palócleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
ÍZcsiklandozó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Leveshez
-
125g sertéscomb228 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
63g zöldbab17 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Tálaláshoz
-
3 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
621
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Leveshez
-
500g sertéscomb910 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
250g zöldbab68 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Tálaláshoz
-
12 kcal
-
80g tejföl158 kcal
Összesen
2476
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Leveshez
-
21.8g sertéscomb40 kcal
-
1.3g sertészsír12 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4.4g paradicsom1 kcal
-
4.4g zöldpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10.9g zöldbab3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
17.4g burgonya10 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10.5g sárgarépa4 kcal
-
7.8g fehérrépa5 kcal
-
10.9g tejföl22 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
Tálaláshoz
-
2.4g hegyes erős paprika1 kcal
-
3.5g tejföl7 kcal
Összesen
109
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 939.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 405.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 590 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 1929 micro
-
β-karotin 4837 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 601 micro
Összesen
621
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.4 g
Zsír
-
Összesen 149.5 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3756.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 691 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 1869 mg
-
Nátrium 679 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1623 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2361 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 253 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 537 mg
-
Retinol - A vitamin: 424 micro
-
α-karotin 7714 micro
-
β-karotin 19347 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 2404 micro
Összesen
2476
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 336 micro
-
β-karotin 843 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 112 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Leveshez
-
0.5 kg sertéscomb
-
2 ek sertészsír
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db paradicsom
-
1 db zöldpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
25 dkg zöldbab
-
1 tk kakukkfű
-
4 db burgonya
-
3 db babérlevél
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
2.5 dl tejföl
-
1 ek finomliszt
Tálaláshoz
Elkészítés
Leveshez
- A zöldségeket tisztítsuk meg, a hagymát kisebb kockákra, a fokhagymát vékony szeletre, a répát és a petrezselyemgyökeret karikára, a zöldbabot (ha frisset használunk) 2-3 cm hosszúra vágjuk.
- A húst mossuk meg, papírtörlővel szárítsuk meg és kockázzuk fel 2x2 cm-esre.
- A zsiradékot hevítsük fel, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük "üvegesre", szinte átlátszóra. Karikázzuk bele a paprikát és a paradicsomot, ezzel készítsük el a hús lecsós alapját.
- Amikor a zöldségek megfonnyadtak, szórjuk rá az őrölt pirospaprikát, adjuk hozzá a húst és magas lángon, folyamatosan kevergetve pirítsuk addig, míg a hús kifehéredik. Ezután öntsünk rá annyi vizet, ami éppen csak ellepi. Fedjük le és főzzük majdnem teljesen puhára.
- Közben egy kisebb fazékban feltesszük főni a répát, a zöldbabot és a petrezselyemgyökeret, annyi vízben, amennyi ellepi. Sózzuk,hozzáadjuk a kakukkfüvet.
- Egy másik fazékban a kockára vágott burgonyát főzzük sós, babérleveles vízben. Amikor már minden zöldség majdnem teljesen puha, hozzáöntjük a pörköltes alaphoz a főzővizükkel együtt. Felöntjük további annyi vízzel, amennyivel kellemesen gazdag levest kapunk. Lassú tűzön forrásig hevítjük.
- Amíg felfő, a tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel, tehát habarást készítünk(a liszthez apránként adagolva a tejfölt!). A leves levéből kanalanként adagolva hőkiegyenlítjük a habarást.
- Amikor már kellően meleg, a leveshez öntjük folyamatos keverés közben, majd kóstolás után szükség szerint után sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint tovább savanyíthatjuk kevés ecettel vagy citrommal, egyet rottyantunk rajta és készen is vagyunk.
Tálaláshoz
- Ízlés szerint tejföllel és erős paprikával tálaljuk.
- Receptkönyvben: 364
- Tegnapi nézettség: 84
- 7 napos nézettség: 1242
- Össznézettség: 39249
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
ÍZcsiklandozó
12 recept