r
Nosalty Logó

Meggyes-tejszínes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Meggyes-tejszínes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A vaníliás krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A vaníliás krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 4291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A vaníliás krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3590.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1080 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.8 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    765 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1502 micro
Összesen 4291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A vaníliás krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojást a cukorral, vízzel, sóval, citrommal és citromhéjjal habosra keverjük a kézi robottal. Addig robotoljuk, amíg nem lesz az állaga krémes.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a krémhez adjuk. Óvatosan elkeverjük. (Én mertem a robot legkisebb fokozatán keverni.)
  3. A már előzőleg sütőpapírral kibélelt tortaformába beleöntjük, és a bemelegített sütő alulról a 2. sínére betesszük, kb. 40 percig kell sütni, de tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Amikor megsült, kicsit hagyjuk a formában, majd körbevágjuk, és kivehető a formából. Rácson hagyjuk kihűlni.
  5. Amig hűl a piskóta, elkészítjük a meggyes krémet: a befőttet lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk.
  6. A léből 2,5 dl-t kb. 4 dkg cukorral, fahéjjal és citromhéjjal felforralunk.
  7. Kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt, és beleöntjük a meggybe, és újra felforraljuk. A citromhéjat és fahéjat kivesszük, majd hozzáadjuk a meggyet, és hagyjuk hűlni.
  8. Elkészítjük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. Közben kikeverjük a margarint a porcukorral, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.
  9. A piskótát háromba vágjuk, és az alsó lapot egy tálcára tesszük, kicsit a meggyes zselével bekenjük A zselés meggyet középen elkezdjük körberakni váltakozva egy sor pudinggal. A pudingot egyszerűen kiskanállal rakosgattam a meggy mellé. Lehetőleg meggy kerüljön a szélére .
  10. Rátesszük a 2. lapot, és a "maradékokat" tetszőlegesen elrendezzük, majd mehet rá a 3. lap.
  11. A tejszínt felverjük jó keményre, teszünk bele habfixálót. Addig verjük, amíg kicsit már szinte darabos, mert a torta dísze lesz a rücskös kinézet.
  12. Rákenjük a tejszínt a tortára, és eldolgozzuk, már amennyire lehet. Villával, vagy ha van direkt csíkozó díszítőnk, azzal mintát huzigálunk a tejszínre. A rücskösségét őrizzük meg.
  13. Díszítés. Én a maradék zselével készítettem a feliratot, és pár marcipánvirágot tettem fel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4684
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Ajánló

Ünnepi alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem anyukájának a szülinapjára megyünk holnap. A gyümölcsös sütiket szereti, ezért találtam ki ezt a tortát.  Ez a  piskóta a Mester Kiadó receptes kártyájáról származik (Ananászt torta), de más gyümölccsel akartam. Ez a meggy-puding variáció a Sütigyár Vaníliakrémes meggyes pitéjéről van "koppintva". Kívülről meg jobb ötlet hiányában  tejszínt kentem, de örültem, hogy ilyen rücskös lett, mert tetszik. Nem tudom még, hogy holnapra hogyan viselkedik a zselével írt szöveg. Majd beszámolok róla.

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A vaníliás krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...