r
Nosalty Logó

Meggyes-tejszínes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Meggyes-tejszínes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A vaníliás krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A vaníliás krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 4291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A vaníliás krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3590.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1080 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.8 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    765 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1502 micro
Összesen 4291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A vaníliás krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojást a cukorral, vízzel, sóval, citrommal és citromhéjjal habosra keverjük a kézi robottal. Addig robotoljuk, amíg nem lesz az állaga krémes.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a krémhez adjuk. Óvatosan elkeverjük. (Én mertem a robot legkisebb fokozatán keverni.)
  3. A már előzőleg sütőpapírral kibélelt tortaformába beleöntjük, és a bemelegített sütő alulról a 2. sínére betesszük, kb. 40 percig kell sütni, de tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Amikor megsült, kicsit hagyjuk a formában, majd körbevágjuk, és kivehető a formából. Rácson hagyjuk kihűlni.
  5. Amig hűl a piskóta, elkészítjük a meggyes krémet: a befőttet lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk.
  6. A léből 2,5 dl-t kb. 4 dkg cukorral, fahéjjal és citromhéjjal felforralunk.
  7. Kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt, és beleöntjük a meggybe, és újra felforraljuk. A citromhéjat és fahéjat kivesszük, majd hozzáadjuk a meggyet, és hagyjuk hűlni.
  8. Elkészítjük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. Közben kikeverjük a margarint a porcukorral, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.
  9. A piskótát háromba vágjuk, és az alsó lapot egy tálcára tesszük, kicsit a meggyes zselével bekenjük A zselés meggyet középen elkezdjük körberakni váltakozva egy sor pudinggal. A pudingot egyszerűen kiskanállal rakosgattam a meggy mellé. Lehetőleg meggy kerüljön a szélére .
  10. Rátesszük a 2. lapot, és a "maradékokat" tetszőlegesen elrendezzük, majd mehet rá a 3. lap.
  11. A tejszínt felverjük jó keményre, teszünk bele habfixálót. Addig verjük, amíg kicsit már szinte darabos, mert a torta dísze lesz a rücskös kinézet.
  12. Rákenjük a tejszínt a tortára, és eldolgozzuk, már amennyire lehet. Villával, vagy ha van direkt csíkozó díszítőnk, azzal mintát huzigálunk a tejszínre. A rücskösségét őrizzük meg.
  13. Díszítés. Én a maradék zselével készítettem a feliratot, és pár marcipánvirágot tettem fel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4680
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Ajánló

Ünnepi alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem anyukájának a szülinapjára megyünk holnap. A gyümölcsös sütiket szereti, ezért találtam ki ezt a tortát.  Ez a  piskóta a Mester Kiadó receptes kártyájáról származik (Ananászt torta), de más gyümölccsel akartam. Ez a meggy-puding variáció a Sütigyár Vaníliakrémes meggyes pitéjéről van "koppintva". Kívülről meg jobb ötlet hiányában  tejszínt kentem, de örültem, hogy ilyen rücskös lett, mert tetszik. Nem tudom még, hogy holnapra hogyan viselkedik a zselével írt szöveg. Majd beszámolok róla.

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A vaníliás krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk