r
Nosalty Logó

Meggyes-mandulás madártej torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ákos22
Meggyes-mandulás madártej torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 4349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    312.7 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3691 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1685 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2669 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    1536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2509 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1895 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2244 micro
Összesen 4349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét a kristálycukor felével habbá verjük.
  3. Sárgáját a maradék kristálycukorral kihabosítjuk, a két habot összekeverjük, végül kakaóporral elkevert lisztet és darált mandulát is beleforgatjuk.
  4. Egy 15-18 cm átmérőjű tortakarikát papírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kihűlt, 3 egyenlő lapra vágjuk.

Krémhez

  1. Tojássárgáját a kristálycukorral gőzfürdő felett melegre főzzük, kevergetjük, majd a gőzről levéve habverővel kihűlésig habosítjuk.
  2. Belekeverjük az olvasztott vajat, a tejszínt, a vanília aromát, és kemény habbá verjük.
  3. A zselatint tejben megduzzasztjuk, mikróban vagy gőz fölött teljes olvadásig melegítjük, majd a kihűlt tojássárgájás részéhez keverjük, végül a tejszínhabot is beleforgatjuk.
  4. A tortakarikát 8-10 cm magas sütőpapírcsíkkal kibéleljük, és a krémet a 3 piskótával belerétegezzük úgy, hogy egy kevés krémet félreteszünk.
  5. 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni. A tetejére tesszük a magozott meggyet, majd a kész piros tortazselével, ecsettel lekenjük.
  6. A tortáról levesszük a papírcsíkot, és a maradék krémmel megkenjük az oldalát is. Villával mintázzuk a tetejét, szeletelt mandulával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 15-18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1762
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ákos22 7 recept

Egyik délután gondolkoztam, hogy valami finomsággal meglepem a családom, és erre esett a választásom, remélem nektek is tetszik :)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...