r
Nosalty Logó

Meggyes-fehércsoki krémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ánizsliget
Meggyes-fehércsoki krémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    210 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5475 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1520 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.8 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2892 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1305 micro
Összesen 3699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sütőporos-kakaós lisztet belekeverjük a sárgájába, majd a masszába óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformában előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Miután kész, kicsit nyitva hagyjuk a sütőajtót, így hagyjuk hűlni kicsit (így nem esik be a közepe).
  4. Miután kihűlt a kakaós piskóta, vékonyan levágjuk a tetejét és kb 1 cm-es peremet hagyva, kivájjuk a belsejét.
  5. A meggyet megszórjuk egy kis fahéjjal és reszelt citromhéjjal.
  6. A fehércsokit gőz fölött megolvasztjuk. A jól lehűtött tejszínt felverjük a habfixálóval és némi cukorral. Majd hozzákeverjük a vajkrémet és az olvasztott csokit. A zselatint elkészítjük, és ezt is hozzáadjuk a krémhez. (Én már nem adtam hozzá cukrot, de ez ízlés dolga.)
  7. A lecsöpögtetett meggyet belekeverjük a krémbe és betöltjük a kivájt piskótába.
  8. A piskótából kivájt részt apróra morzsoljuk és ráhalmozzuk a torta tetejére.
  9. Ezt megkoronázzuk egy kis reszelt fehércsokival, és az olvasztott fehércsokiból készített szívekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3899
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Ajánló

Bármilyen savanykásabb gyümölccsel elkészíthető, ami ellensúlyozza a fehércsoki túlzott édességét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ánizsliget 11 recept

Anyukám születésnapjára készítettem el nemrég, azóta apum követel magának egy egészet. Az alapötlet az volt, hogy fehércsokis legyen a torta. Hogy jól mutasson, a piskótát kakaósra csináltam. Mivel számomra a fehércsoki túl édes, valami savanykással akartam ellensúlyozni, így jött a képbe a meggy. (Az eredeti terv áfonya volt, de nem volt szimpatikus a fagyasztott.) Normál, 12 szeletes tortaformában készült, de nálunk ez általában egyszerre elfogy (4-5 fő). 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...