Medvehagymás zöldségfasírt joghurtos mártogatóssal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
A zöldségfasírthoz
-
27g sárgarépa10 kcal
-
17g burgonya10 kcal
-
83g lencse293 kcal
-
83g gomba18 kcal
-
22g medvehagyma31 kcal
-
33g bébispenót12 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g zabpehely63 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g napraforgó olaj295 kcal
A joghurtos mártogatóshoz
-
100g görög joghurt103 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
877
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
A zöldségfasírthoz
-
80g sárgarépa29 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
250g lencse880 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
100g bébispenót37 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g zabpehely190 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
A joghurtos mártogatóshoz
-
300g görög joghurt309 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
2630
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
A zöldségfasírthoz
-
6g sárgarépa2 kcal
-
3.7g burgonya2 kcal
-
18.7g lencse66 kcal
-
18.7g gomba4 kcal
-
4.9g medvehagyma7 kcal
-
7.5g bébispenót3 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
3.7g zabpehely14 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.5g napraforgó olaj66 kcal
A joghurtos mártogatóshoz
-
22.4g görög joghurt23 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g só0 kcal
Összesen
196
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3140.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 2396 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 170.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 455 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2805 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1679 micro
Összesen
877
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 137.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9422.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 1424 mg
-
Nátrium 7187 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 512.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 904 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 227 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1364 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8416 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5038 micro
Összesen
2630
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 703.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 537 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 376 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
A zöldségfasírthoz
-
2 kis db sárgarépa
-
250 g gomba
-
1 csokor medvehagyma
-
100 g bébispenót
-
1 db tojás
-
50 g zabpehely
-
1 ek finomliszt
-
2 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
100 ml napraforgó olaj
A joghurtos mártogatóshoz
-
300 g görög joghurt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál só
Elkészítés
A zöldségfasírthoz
- A gombát szeletekre vágjuk, majd forró, száraz serpenyőbe dobjuk. Hagyjuk, hogy mind kiizzadja a nedvességet, majd sózzuk, tovább pároljuk és csak a végén adunk hozzá egy kevés olajat. Ezen aranybarnára pirítjuk, majd egy tálba tesszük.
- Ugyanebben a serpenyőben, némi olajon megfonnyasztjuk a spenótot és azt is a gombához adjuk.
- A répát meghámozzuk és lereszeljük, a medvehagymát szálakra aprítjuk, a konzervlencsét pedig leszűrjük és átmossuk. Ezeket mind hozzáadjuk a gombás keverékhez, ahogy a főtt krumplit, tojást, zabpelyhet és lisztet is. Sózzuk, borsozzuk, majd az összes hozzávalót egy aprítógépben összedolgozzuk. Nem kell krémesre, jobb, ha maradnak benne kisebb-nagyobb darabok.
- A masszát fél órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd ha kész, forró olajban, egy evőkanálnyi adagokat sütünk belőle. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd a mártogatóssal tálaljuk.
A joghurtos mártogatóshoz
- A mártogatós hozzávalóit összekeverjük, majd egy kis tálkába szedjük és a fasírtokkal együtt tálaljuk.
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 277
- Feltöltés dátuma: 2024. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
Majd kicsattan a zöldségektől ez a tál kis fasírt, no meg persze a friss medvehagymától, amit beleaprítottunk. Tapasnak, de főzelékfeltétnek is kiváló választás, előbbi esetben mindenképpen kínáljunk hozzá joghurtos mártogatóst.