r
Nosalty Logó

Medvehagymás-sajtos muffin túróhabbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás-sajtos muffin túróhabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 615 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2458 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 261 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 615 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6268.1 g
  • Cink
    268 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    2176 mg
  • Vas
    205 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    2032 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1238 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 2458 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  2. Kis tejjel elkeverjük a tojást.
  3. Fokozatosan szitálva hozzáadjuk a lisztet. Közben a reszelt sajtot is hozzáadagoljuk.
  4. Keverjük és tejjel mindig felöntjük.
  5. A végén hozzáadjuk a felolvasztott vajat, és az apróra vágott medvehagymát.
  6. 12 db-os muffin sütőformába (teflonosban készítettem), amit kivajaztunk, 3/4 részig belekanalazzuk a tésztát.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  8. A tejszínhabot felverjük zselatinfix felhasználásával, hogy sűrűbb krémet kapjunk.
  9. Hozzákeverjük a túrót és cottage sajtot.
  10. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, chilivel.
  11. Amikor megsült a muffin, almacsutkázóval kivájjuk a közepét, és beletöltjük a krémet, valamint a tetejét is habbal díszítjük.
  12. Megszórhatjuk még friss medvehagymával. Melegen fogyasszuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4850
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha muffint is készítek közelebb állnak a sós, sajtos, fűszeres változatok, mint az édesek. Valóban, nem igazán vagyok édesszájú. Kis baráti társasággal kiültünk a kertbe süttetni magunkat, és jókat beszélgetni. Méltó ehhez a hangulathoz ez a finomság. Igen nagy sikert aratott. :) Különlegessége abból adódik, hogy a közepébe is beletöltöttem a krémet. Így mégis kicsit más... Ettől lett olyan, mint én. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...