Mediterrán saláta naranccsal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A salátához
-
390g narancs134 kcal
-
63g salátakeverék8 kcal
-
13g vörösáfonya6 kcal
-
21g salottahagyma14 kcal
-
25g pekándió173 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
Az öntethez
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A salátához
-
1560g narancs535 kcal
-
250g salátakeverék33 kcal
-
50g vörösáfonya23 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
100g pekándió691 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
Az öntethez
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A salátához
-
62.1g narancs21 kcal
-
9.9g salátakeverék1 kcal
-
2g vörösáfonya1 kcal
-
3.3g salottahagyma2 kcal
-
4g pekándió27 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
4g kecskesajt14 kcal
Az öntethez
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 719.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 408.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 1496 micro
-
β-crypt 433 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1228 micro
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 146.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2876.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 979 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 1000 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.3 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1634.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 976 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 711 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 291 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 640 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 139 micro
-
β-karotin 5984 micro
-
β-crypt 1731 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4911 micro
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A narancsot meghámozzuk, és felkockázzuk.
- Összekeverjük a zöldsalátával.
- A lilahagymát vagy salottát felszeleteljük, és szálakra szedve az előzőekhez keverjük.
- Az aszalt áfonyát is hozzáadjuk.
- A pekándiót vagy normál diót egy serpenyőben állandó keverés mellett kicsit megpörköljük a cukorral együtt.
- Összekeverjük az öntet hozzávalóit, és ízlés szerinti mennyiséget felhasználva összekeverjük a salátával. Így már nem jó eltenni másnapra, úgyhogy csak annyit keverjünk össze a salátával, amennyit azonnal elfogyasztunk. A maradék salátát és öntetet külön tároljuk.
- Tányérokra szedjük, szórunk rá egy marék diót, majd morzsolunk a tetejére a kecskesajtból.
- Pirítóssal előételnek kitűnő vagy grillhúsok mellé salátának.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4480
- Feltöltés dátuma: 2013. február 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barátnőim anyukája készített hasonló salátát, mikor a szüleimmel meglátogattuk őket a nyaralójukban. Nagyon kellemes, üdítő és vitamindús saláta. Apróságokat változtattam rajta, például a diót én adtam hozzá, és csak azért karamellizáltam cukorral, mert úgy gondoltam, így még finomabb lesz. Adhatunk hozzá avokádót is. Itt Kanadában az éttermek menüjén gyakran megtalálhatók az ilyen vegyes zöldsalátával, főként bébispenóttal kevert gyümölcsös (epres/narancsos) saláták valamilyen csonthéjassal, aszalt gyümölccsel és morzsolt kecskesajttal megbolondítva. Általában vinaigrette öntet illik hozzá, ami 3 egység olaj 1 egység ecet elegyítését jelenti. Majonézhez hasonlóan készül, az ecetbe az olajat szinte cseppenként adagoljuk, miközben nagyon gyorsan keverjük, lehetőleg robotgéppel. Nekem nem mindig van szerencsém, és néha nem akar besűrűsödni, de ha összekeverjük a salátával, akkor nincs jelentősége, csak bosszantó. Egy kevés mustár hozzáadása segíthet a megfelelő sűrűsödéshez, illetve ha szobahőmérsékletű anyagokkal dolgozunk. Attól függően hogy milyen gyümölcsöt használtunk a salátába, annak levével utólag ízesíthetjük az öntetet, de tehetünk még bele hagymát illetve különböző fűszereket és zöldfűszereket is.