Mediterrán orzosaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
öntet a zöldségekhez
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g balzsamecet1 kcal
-
4g méz13 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g bors0 kcal
grillzöldségek
-
67g koktélparadicsom12 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
17g fekete olajbogyó19 kcal
-
37g konzerv bab42 kcal
-
0g só0 kcal
összeállítás
-
33g orzo0 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
17g feta sajt44 kcal
Összesen
241
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
öntet a zöldségekhez
-
24g olívaolaj212 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
25g méz76 kcal
-
50g narancslé24 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g bors0 kcal
grillzöldségek
-
400g koktélparadicsom72 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
100g fekete olajbogyó116 kcal
-
220g konzerv bab251 kcal
-
0g só0 kcal
összeállítás
-
200g orzo0 kcal
-
54g fenyőmag363 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
Összesen
1449
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
öntet a zöldségekhez
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
0.8g balzsamecet1 kcal
-
1.9g méz6 kcal
-
3.8g narancslé2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g bors0 kcal
grillzöldségek
-
30.1g koktélparadicsom5 kcal
-
6.8g lilahagyma2 kcal
-
7.5g fekete olajbogyó9 kcal
-
16.6g konzerv bab19 kcal
-
0g só0 kcal
összeállítás
-
15.1g orzo0 kcal
-
4.1g fenyőmag27 kcal
-
3.4g petrezselyem1 kcal
-
7.5g feta sajt20 kcal
Összesen
109
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 835.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 140.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 716 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 595 micro
Összesen
241
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 95.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5010.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 895 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 1020 mg
-
Nátrium 2679 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.2 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 841.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 823 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 407 micro
-
β-karotin 4296 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 3571 micro
Összesen
1449
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 776 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
109
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
öntet a zöldségekhez
-
3 ek olívaolaj
-
2 ek balzsamecet
-
1 ek méz
-
50 ml narancslé
-
3 gerezd fokhagyma
-
chilipehely ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
grillzöldségek
-
40 dkg koktélparadicsom
-
1 db lilahagyma
-
22 dkg konzerv bab
-
só ízlés szerint
összeállítás
-
6 ek fenyőmag
-
1 csokor petrezselyem
-
10 dkg feta sajt
Elkészítés
öntet a zöldségekhez
- Az öntet hozzávalóit egy kis tálba kimérjük és alaposan összekeverjük.
grillzöldségek
- A koktélparadicsomot tetszés szerint feldaraboljuk, a lila hagymát csíkokra vágjuk, az olajbogyókat (ha szükséges, előbb magozzuk, majd) félbevágjuk, a főtt fehérbabot pedig alaposan lecsepegtetjük.
- A zöldségeket egy nagy tálban alaposan összekeverjük az öntettel, majd sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. A szépen szétterített zöldségeket megsózzuk, majd a tepsit 185°C-ra előmelegített, grillfokozatra állított sütőbe tesszük 20 percre.
összeállítás
- Amíg a zöldségek sülnek, a fenyőmagot picit lepirítjuk, az orzotésztát pedig bő vízben 8-10 perc alatt kifőzzük - a vízhez adjuk egy kanálka olajat, hogy ne ragadjanak össze a szemek.
- A kész tésztát leszűrjük, majd hozzáadjuk a grillezett zöldségeket, a pirított fenyőmagot, egy JÓ NAGY csokor aprított petrezselymet (de akár mentát és bazsalikomot is dobhatunk hozzá), valamint a feta sajtot.
- Az egészet nagyon alaposan összekeverjük, majd tálaljuk is. A tetejére morzsoljunk egy kevés plusz fetát, és szórjuk meg egy kis extra zölddel és maggal, ha maradt, valamint pár szem friss, karikázott koktélparadicsom is jó áll neki.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 193
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 25755
- Feltöltés dátuma: 2020. július 13.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Nálunk az idei nyár nagy slágere ez az orzosaláta, mert egyszerre könnyed és laktató, egyszerűen elkészíthető és ínycsiklandó, ráadásul minden ízében déliesen gyönyörű. Az orzo, más néven kritharaki vagy risoni eleve az egyik nagy kedvencünk idén, aranyos kis rizsszemformájának köszönhetően pedig ő a TÖKÉLETES tésztasaláta-alapanyag. Legalább ennyire pompásan illenek hozzá az előgrillezett zöldségek - hobbi paradicsomtermelők előnyben, mert ebbe bizony a legfinomabb pari dukál! A feta sajt valamint a pirított fenyőmag már csak afféle burzsuj ráadás, amit azonban nem érdemes lespórolni róla: ezek így, együtt adják meg a mediterrán orzosaláta éteri összhangját.