Mazsolás kuglóf Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kuglófhoz
-
10g mazsola30 kcal
-
2g rum5 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
4 kcal
-
13g tej7 kcal
-
18g vaj129 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
A forma kikenéséhez és szórásához
-
1g vaj5 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
-
2g mandula12 kcal
Összesen
462
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kuglófhoz
-
100g mazsola299 kcal
-
20g rum46 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
42g friss élesztő44 kcal
-
125g tej70 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
A forma kikenéséhez és szórásához
-
7g vaj50 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
20g mandula118 kcal
Összesen
4621
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kuglófhoz
-
7.4g mazsola22 kcal
-
1.5g rum3 kcal
-
37.1g finomliszt135 kcal
-
3.1g friss élesztő3 kcal
-
9.3g tej5 kcal
-
13.3g vaj96 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
12.2g tojás15 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
A forma kikenéséhez és szórásához
-
0.5g vaj4 kcal
-
1.5g zsemlemorzsa6 kcal
-
1.5g mandula9 kcal
Összesen
342
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
462
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.4 g
Zsír
-
Összesen 196.1 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4353.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 1398 mg
-
Nátrium 1866 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 615.1 g
-
Cukor 195 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 286.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1664 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 629 micro
-
Kolin: 880 mg
-
Retinol - A vitamin: 1635 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1259 micro
Összesen
4621
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
A kuglófhoz
-
100 g mazsola
-
20 ml rum
-
500 g finomliszt
-
42 g friss élesztő
-
120 g cukor
-
0.5 tk só
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 db tojás
-
2 db tojássárgája
A forma kikenéséhez és szórásához
-
0.5 ek vaj
-
2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A kuglófhoz
- A mazsolát leöntjük a rummal, és kb. 1 órát hagyjuk állni.
- A lisztet egy edénybe szitáljuk, a közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe beleöntjük a tejben feloldott élesztőt, megszórjuk egy kevés liszttel, és egy konyharuhával lefedve, meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
- A vajat a cukorral, sóval, szerecsendióval és a citromhéjjal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgákat.
- A vajas keveréket az előtésztához adjuk, és sima tésztává keverjük. Konyharuhával lefedjük, és kb. 30 percig kelesztjük, majd hozzákeverjük a leszűrt mazsolát, és konyharuhával lefedve további 30 percig kelesztjük.
- Egy 22 cm átmérőjű kuglófformát vékonyan vajjal kikenünk, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd a kuglófforma alján, minden mélyedésbe 1-1 mandulát teszünk.
- A tésztát a formába tesszük, konyharuhával lefedve kb. 40 percig kelesztjük, míg a térfogata megduplázódik.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 23862
- Feltöltés dátuma: 2013. október 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Ha a kuglóf túl gyorsan barnul, takarjuk le egy pergament papírral. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.