r
Nosalty Logó

Mazsolás kuglóf Glaser konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Mazsolás kuglóf Glaser konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kuglófhoz

A forma kikenéséhez és szórásához

462
Kalória
9.5g
Fehérje
61.5g
Szénhidrátok
19.6g
Zsír
28.6g
Víz
137.6g
Koleszterin
2.5g
Rost
19.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kuglófhoz

A forma kikenéséhez és szórásához

Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kuglófhoz

A forma kikenéséhez és szórásához

Összesen 4621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kuglófhoz

A forma kikenéséhez és szórásához

Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.1 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    286.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1635 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 4621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. A mazsolát leöntjük a rummal, és kb. 1 órát hagyjuk állni.
  2. A lisztet egy edénybe szitáljuk, a közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe beleöntjük a tejben feloldott élesztőt, megszórjuk egy kevés liszttel, és egy konyharuhával lefedve, meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  3. A vajat a cukorral, sóval, szerecsendióval és a citromhéjjal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgákat.
  4. A vajas keveréket az előtésztához adjuk, és sima tésztává keverjük. Konyharuhával lefedjük, és kb. 30 percig kelesztjük, majd hozzákeverjük a leszűrt mazsolát, és konyharuhával lefedve további 30 percig kelesztjük.
  5. Egy 22 cm átmérőjű kuglófformát vékonyan vajjal kikenünk, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd a kuglófforma alján, minden mélyedésbe 1-1 mandulát teszünk.
  6. A tésztát a formába tesszük, konyharuhával lefedve kb. 40 percig kelesztjük, míg a térfogata megduplázódik.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Ha a kuglóf túl gyorsan barnul, takarjuk le egy pergament papírral. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!