r
Nosalty Logó

Mazsolás kuglóf Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mazsolás kuglóf Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kuglófhoz

A forma kikenéséhez és szórásához

Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kuglófhoz

A forma kikenéséhez és szórásához

Összesen 4621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kuglófhoz

A forma kikenéséhez és szórásához

Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.1 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1635 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 4621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A kuglófhoz

A forma kikenéséhez és szórásához

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. A mazsolát leöntjük a rummal, és kb. 1 órát hagyjuk állni.
  2. A lisztet egy edénybe szitáljuk, a közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe beleöntjük a tejben feloldott élesztőt, megszórjuk egy kevés liszttel, és egy konyharuhával lefedve, meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  3. A vajat a cukorral, sóval, szerecsendióval és a citromhéjjal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgákat.
  4. A vajas keveréket az előtésztához adjuk, és sima tésztává keverjük. Konyharuhával lefedjük, és kb. 30 percig kelesztjük, majd hozzákeverjük a leszűrt mazsolát, és konyharuhával lefedve további 30 percig kelesztjük.
  5. Egy 22 cm átmérőjű kuglófformát vékonyan vajjal kikenünk, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd a kuglófforma alján, minden mélyedésbe 1-1 mandulát teszünk.
  6. A tésztát a formába tesszük, konyharuhával lefedve kb. 40 percig kelesztjük, míg a térfogata megduplázódik.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 23681
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha a kuglóf túl gyorsan barnul, takarjuk le egy pergament papírral. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók

A kuglófhoz

A forma kikenéséhez és szórásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...