r
Nosalty Logó

Mazsolás koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mazsolás koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 947 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 5679 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 947 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6568.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1680 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2782 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    896 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 5679 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát forró vízzel lemossuk, hagyjuk szűrödni, majd töröljük szárazra.
  2. A túrót a tejjel, olajjal, tojással, cukorral és vaníliás cukoral simára keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
  3. A lisztes keveréknek a felét a túrós masszához keverjük, majd hozzáadjuk a többi lisztes keveréket, és sima tésztává gyúrjuk. A végén hozzádolgozzuk a mazsolát, a kandírozott narancshéjat és mandulát.
  4. A tésztát 4 egyenlő részre osszuk. Lisztezett munkalapon 4 (kb. 30-35 cm) ruddá sodorjuk. 2-2 rudat összefonunk, majd koszorúvá formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a tejjel elkavart tojássárgával.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1594
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az utolsó 10 percben ha nagyon barnulna a koszorúnk, takarjuk be pergamenpapírral, és úgy süssük tovább.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...