Mazsolás koszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
67g mazsola199 kcal
-
54 kcal
-
67g sovány túró63 kcal
-
21g tej12 kcal
-
17g napraforgó olaj147 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
13 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
17g mandula98 kcal
A kenéshez
-
3g tojássárgája11 kcal
-
3g tej2 kcal
Összesen
947
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
400g mazsola1196 kcal
-
322 kcal
-
400g sovány túró376 kcal
-
125g tej70 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g mandula590 kcal
A kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
5679
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
21g mazsola63 kcal
-
17 kcal
-
21g sovány túró20 kcal
-
6.6g tej4 kcal
-
5.3g napraforgó olaj46 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
26.3g finomliszt96 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
5.3g mandula31 kcal
A kenéshez
-
1.1g tojássárgája3 kcal
-
1.1g tej1 kcal
Összesen
299
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1094.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.3 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
947
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.2 g
Zsír
-
Összesen 179.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6568.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1680 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 537 mg
-
Foszfor 2782 mg
-
Nátrium 1330 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 896 g
-
Cukor 423 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 190.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 67 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 457 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 564 micro
Összesen
5679
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
400 g mazsola
-
100 g kandírozott narancshéj
-
400 g sovány túró
-
125 ml tej
-
100 ml napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
50 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
500 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
100 g mandula
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
-
2 ek tej
Elkészítés
A tésztához
- A mazsolát forró vízzel lemossuk, hagyjuk szűrödni, majd töröljük szárazra.
- A túrót a tejjel, olajjal, tojással, cukorral és vaníliás cukoral simára keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
- A lisztes keveréknek a felét a túrós masszához keverjük, majd hozzáadjuk a többi lisztes keveréket, és sima tésztává gyúrjuk. A végén hozzádolgozzuk a mazsolát, a kandírozott narancshéjat és mandulát.
- A tésztát 4 egyenlő részre osszuk. Lisztezett munkalapon 4 (kb. 30-35 cm) ruddá sodorjuk. 2-2 rudat összefonunk, majd koszorúvá formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a tejjel elkavart tojássárgával.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1595
- Feltöltés dátuma: 2012. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Az utolsó 10 percben ha nagyon barnulna a koszorúnk, takarjuk be pergamenpapírral, és úgy süssük tovább.