r
Nosalty Logó

Mascarponés - trüffeles torta fondant bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Mascarponés - trüffeles torta fondant bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A fondanthoz

Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A fondanthoz

Összesen 13562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A fondanthoz

Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    168.3 g

Zsír

  • Összesen
    783.6 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    298 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5863.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    883 mg
  • Foszfor
    2405 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1531.2 g
  • Cukor
    937 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    633 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5981 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4182 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 13562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A fondanthoz a porcukrot átszitáljuk, az egyik felét tálba tesszük. A zselatint elkeverjük a vízzel, felmelegítjük, beletesszük a mézet, a margarint, majd lassan melegítve alaposan elkavarjuk. Ezután a porcukorba öntjük és keverni kezdjük, fokozatosan adagolva hozzá a többi porcukrot, egészen addig, amíg gyúrni nem tudjuk. Ezután gyúrjuk és adagoljuk hozzá a többi porcukrot, amíg szép fényes, puha masszát kapunk. Folpackba tekerve hűtőbe tesszük egy éjszakára. Használat előtt margarinos kézzel átgyúrjuk, keményítőn nyújtjuk és formázzuk. (A színezést én Szamos Gyurmarcival oldottam meg, 1 csomaggal használtam el hozzá, de színezhető ételfestékkel is. Suncika04 receptje: http://www.nosalty.hu/recept/fondant-pillecukor-glukozszirup-nelkul)
  2. A trüffelkrémhez felmelegítjük a tejszínt, elkeverjük az étcsokival, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Ha már jó hideg, kemény habot verünk belőle.
  3. A tésztához a vizet lábasba öntjük, a margarinnal és a kakaóval állandó keverés mellett fölforraljuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával elkavarjuk, hozzáadjuk a margarinos vízhez, majd belekeverjük a joghurtot és a tojást. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba), egy kisebb és egy nagyobb tortaformában. (Ez a mennyiség nekem egy 28 és egy 22 cm-es formához volt elég.) A tésztát alaposan kihűtjük, akár hűtőbe is tehetjük egy fél órára.
  4. A fehér krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, egy vaníliarúd kikapart belsejét. Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt, majd beleforgatjuk a mascarponét is.
  5. A nagyobb tésztát kettévágjuk, megtöltjük a fehér krémmel, ráhelyezzük a másik tészta alsó részét, megtöltjük a trüffelkrémmel és ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28 és 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11738
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Anyósom (a világ legjobb anyósa) szülinapi tortája.

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...