r
Nosalty Logó

Mascarponés epertorta ahogy Rozália készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés epertorta ahogy Rozália készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 781 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7016 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 185 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2734.1 g
  • Cink
    723 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    557 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    69 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    334 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 781 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    479 g

Zsír

  • Összesen
    411 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24606.7 g
  • Cink
    6506 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    3311 mg
  • Vas
    5009 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    6982 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    251 mg
  • Mangán
    202 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    2314.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    625 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3002 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 7016 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.5 g
  • Cink
    172 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    133 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    79 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kettéválasztjuk a tojást. A keverőtálba tesszük a sárgáját, a cukrot, az olajat és a vizet hozzáadjuk. Addig keverjük, amíg habos nem lesz, és a cukor szét nem olvad (nem lehet benne érezni a cukrot, ahogy keverjük). Egy másik tálban kemény habbá verjük a fehérjét.
  2. Amikor ezekkel elkészültünk, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgájához beletesszük a felvert hab felét és a sütőport. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a másik felét is, és hozzáadjuk a kakaóport.
  3. Tortaformába öntjük, amit előtte kivajazunk és kilisztezünk, és sütőbe tesszük kb. 200-250 fokra 20-25 percre. A tésztát hurkapálcával ellenőrizzük, ha a pálcán nem marad tészta, akkor már elkészült. Majd állni hagyjuk, amíg kihűl.

A krémhez

  1. A mascarponét keverőtálba tesszük, simára keverjük.
  2. Egy másik tálban felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét a túrót és majd a cukrot is beletesszük, és összekeverjük.
  3. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd egy pohárba 2 ek felforralt vizet teszünk, és felolvasztjuk a zselatint. Kicsit hagyjuk pár percig hűlni, a krémhez adjuk, majd összekeverjük, és állni hagyjuk a hűtőben.

A díszítéshez

  1. Eperszemekkel és mandulapehellyel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 34754
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát anyukám szülinapjára készítettem, mindenkinek nagyon ízlett, és hamar el is fogyott :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...