Mascarponés epertorta ahogy Rozália készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
16 kcal
-
2g víz0 kcal
A krémhez
-
28g habtejszín81 kcal
-
28g mascarpone112 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
278g tehéntúró408 kcal
-
6g cukor22 kcal
A díszítéshez
-
14 kcal
-
17g eper5 kcal
Összesen
781
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
16g víz0 kcal
A krémhez
-
250g habtejszín730 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
2500g tehéntúró3675 kcal
-
50g cukor194 kcal
A díszítéshez
-
21g mandulapehely124 kcal
-
150g eper45 kcal
Összesen
7016
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
8.7g tojás11 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.4g víz0 kcal
A krémhez
-
6.6g habtejszín19 kcal
-
6.6g mascarpone27 kcal
-
0.1g lapzselatin0 kcal
-
66.2g tehéntúró97 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
A díszítéshez
-
0.6g mandulapehely3 kcal
-
4g eper1 kcal
Összesen
185
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2734.1 g
-
Cink 723 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 557 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 776 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 257.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 69 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 334 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
781
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 479 g
Zsír
-
Összesen 411 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24606.7 g
-
Cink 6506 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 3311 mg
-
Vas 5009 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 6982 mg
-
Nátrium 1905 mg
-
Réz 251 mg
-
Mangán 202 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.7 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 2314.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 296 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 625 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3002 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 927 mg
-
Retinol - A vitamin: 1150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1519 micro
Összesen
7016
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 651.5 g
-
Cink 172 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 133 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 79 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
5 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek víz
A krémhez
-
250 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
1 db lapzselatin
-
250 dkg tehéntúró
A díszítéshez
-
3 ek mandulapehely
-
150 g eper
Elkészítés
A tésztához
- Kettéválasztjuk a tojást. A keverőtálba tesszük a sárgáját, a cukrot, az olajat és a vizet hozzáadjuk. Addig keverjük, amíg habos nem lesz, és a cukor szét nem olvad (nem lehet benne érezni a cukrot, ahogy keverjük). Egy másik tálban kemény habbá verjük a fehérjét.
- Amikor ezekkel elkészültünk, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgájához beletesszük a felvert hab felét és a sütőport. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a másik felét is, és hozzáadjuk a kakaóport.
- Tortaformába öntjük, amit előtte kivajazunk és kilisztezünk, és sütőbe tesszük kb. 200-250 fokra 20-25 percre. A tésztát hurkapálcával ellenőrizzük, ha a pálcán nem marad tészta, akkor már elkészült. Majd állni hagyjuk, amíg kihűl.
A krémhez
- A mascarponét keverőtálba tesszük, simára keverjük.
- Egy másik tálban felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét a túrót és majd a cukrot is beletesszük, és összekeverjük.
- A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd egy pohárba 2 ek felforralt vizet teszünk, és felolvasztjuk a zselatint. Kicsit hagyjuk pár percig hűlni, a krémhez adjuk, majd összekeverjük, és állni hagyjuk a hűtőben.
A díszítéshez
- Eperszemekkel és mandulapehellyel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 34754
- Feltöltés dátuma: 2013. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát anyukám szülinapjára készítettem, mindenkinek nagyon ízlett, és hamar el is fogyott :)