Márványos csokoládémousse torta (3.)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
4g finomliszt16 kcal
-
17 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4 kcal
-
3g víz0 kcal
A krémhez
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
13g tejcsokoládé67 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
19g fehér csokoládé101 kcal
-
5 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
547
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
133 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
34 kcal
-
24g víz0 kcal
A krémhez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4369
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
8.1g tojás10 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
2.6g étkezési keményítő10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.8g víz0 kcal
A krémhez
-
7.4g étcsokoládé40 kcal
-
7.4g tejcsokoládé40 kcal
-
29.6g habtejszín86 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
11.1g fehér csokoládé60 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
16.3g tojás20 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
323
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
547
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.5 g
Zsír
-
Összesen 273.4 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2021 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4241.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1061 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 1805 mg
-
Nátrium 819 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.1 g
-
Cukor 316 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 532 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1808 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 417 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 1344 mg
-
Retinol - A vitamin: 1782 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1947 micro
Összesen
4369
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
323
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
75 g cukor
-
35 g finomliszt
-
35 g étkezési keményítő
-
1 teáskanál sütőpor
-
15 g cukrozatlan kakaópor
-
3 ek víz
A krémhez
-
100 g étcsokoládé
-
100 g tejcsokoládé
-
400 g habtejszín
-
150 g fehér csokoládé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
3 ek cukor
-
2 csipet só
Elkészítés
A tésztához
- Egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk.
- 2 tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel, csipet sóval kemény habbá verünk, a 75 g cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
- Egyenként kozzákeverjük a 2 tojássárgát.
- A lisztet elkverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
- A masszát a tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk.
- A keserű és tejes csokoládét durvára vágjuk, majd vízfürdőben felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk.
- 200 g tejszínt kemény habbá verünk. 4 tojássárgáját 2 ek cukorral habosra keverünk. A folyékony csokoládét a tojáskrémhez keverjük.
- 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk. Először a tejszínt, majd a tojásfehérjét óvatosan a csokoládékrémhez keverjük. 30 percre hűlni hagyjuk.
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A fehér csokoládét durvára vágjuk, vízfürdőben felolvasztjuk.
- 200 g tejszínt kemény habbá verünk.
- 2 tojássárgáját 1 ek cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverünk.
- A zselatint kicsavarjuk, lassú tűzön felolvasztjuk, majd a még langyos csokoládéhoz keverjük, majd ezt rögtön a tojáskrémhez keverjük.
- 2 tojasfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk. Elöször a tejszínt, majd a tojásfehérjét óvatosan a csokoládékrémhez keverjük. 5-10 percig hűlni hagyjuk.
- A tortagyűrűt a piskóta köré állítjuk. A fehér és a sötét mousse-t váltakozva 2-2 rétegbe a piskótára simítjuk. Villaval márványosra keverjük. Legalabb 6 órat hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 26419
- Feltöltés dátuma: 2010. december 02.
Receptjellemzők
Glaser
1980 recept
Már többször készítettem ezt a tortát, egy kicsit munkaigényes, de nagyon finom. Ajánlom minden csokoládékedvelőnek.