r
Nosalty Logó

Márványos csokoládémousse torta (3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Márványos csokoládémousse torta (3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    273.4 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4241.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1805 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.1 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    417 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1782 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1947 micro
Összesen 4369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk.
  2. 2 tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel, csipet sóval kemény habbá verünk, a 75 g cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
  3. Egyenként kozzákeverjük a 2 tojássárgát.
  4. A lisztet elkverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  5. A masszát a tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  6. A keserű és tejes csokoládét durvára vágjuk, majd vízfürdőben felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk.
  7. 200 g tejszínt kemény habbá verünk. 4 tojássárgáját 2 ek cukorral habosra keverünk. A folyékony csokoládét a tojáskrémhez keverjük.
  8. 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk. Először a tejszínt, majd a tojásfehérjét óvatosan a csokoládékrémhez keverjük. 30 percre hűlni hagyjuk.
  9. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A fehér csokoládét durvára vágjuk, vízfürdőben felolvasztjuk.
  10. 200 g tejszínt kemény habbá verünk.
  11. 2 tojássárgáját 1 ek cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverünk.
  12. A zselatint kicsavarjuk, lassú tűzön felolvasztjuk, majd a még langyos csokoládéhoz keverjük, majd ezt rögtön a tojáskrémhez keverjük.
  13. 2 tojasfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk. Elöször a tejszínt, majd a tojásfehérjét óvatosan a csokoládékrémhez keverjük. 5-10 percig hűlni hagyjuk.
  14. A tortagyűrűt a piskóta köré állítjuk. A fehér és a sötét mousse-t váltakozva 2-2 rétegbe a piskótára simítjuk. Villaval márványosra keverjük. Legalabb 6 órat hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26415
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már többször készítettem ezt a tortát, egy kicsit munkaigényes, de nagyon finom. Ajánlom minden csokoládékedvelőnek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...