r
Nosalty Logó

Marokkói sütőtök-tagine

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
eztettem
Marokkói sütőtök-tagine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A taginhoz

A harissához (60 ml)

Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A taginhoz

A harissához (60 ml)

Összesen 2863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A taginhoz

A harissához (60 ml)

Összesen 115 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    984 micro
  • β-karotin
    5762 micro
  • β-crypt
    4019 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    918 mg
  • Foszfor
    2341 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    1514.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2755 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    491 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    804 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1890 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3935 micro
  • β-karotin
    23050 micro
  • β-crypt
    16074 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    3544 micro
Összesen 2863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    646 micro
  • Likopin
    809 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A taginhoz

A harissához (60 ml)

Elkészítés

A taginhoz

  1. Elkészítjük a harissát (ami egy készen is kapható csípős paprikakrém, én egy gyors eztettem-változatot csináltam a taginhoz): a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük.
  2. Az apróra vágott hagymát a reszelt gyömbérrel együtt megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a sütőtök kockákat, és átforgatjuk a dinsztelt gyömbéres hagymán.
  4. Rászórjuk az őrölt fűszereket, az aszalt áfonyát, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a harisát és 3-4 deci vizet. Lefedve főzzük addig, amíg a tök meg nem puhul.
  5. A már puha tökhöz adjuk végül a babkonzervet, amivel még egyszer összerottyantjuk.
  6. Megszórjuk petrezselyemzölddel.
  7. Kuszkusszal tálaljuk. (A kuszkuszra annyi forrásban levő vizet öntünk, hogy ujjnyi vastagon ellepje, kicsit megsózzuk, és lefedve hagyjuk 5 perc alatt duplájára dagadni. A kész kuszkuszba kerül a citromhéj és a citromlé.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 28661
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marokkói sütőtök-tagine
eztettem 39 recept

Kivételesen nem ajánlgatom a blog megtekintését (bár miért ne? :) ), mert ezt a pofonegyszerű vegetáriánus egytálételt egyetlen konkrét személynek, Ciarának készítettem, akinek a magyartudása konvergál a nullához, így a recept kivételesen nem magyarul jelent meg az eztettemen. A tagine (ejtsd: tazsin) egyébként a (főleg) marokkói egytálételek közös neve, amely arról a 2 részes, kúpos tetejű (mázazott) agyagedényről kapta a nevét, amiben készül - leggyakrabban hús és zöldség együtt, sok-sok fűszerrel, mézzel, aszalt gyümölcsökkel, magvakkal -, amit isteni finom kenyerekkel lehet tunkolni este a Djemaa el Fna kellős közepén, napközben meg a szélén valamelyik kis kifőzde hátsó traktusában.

Hozzávalók

A taginhoz

A harissához (60 ml)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...