Marinált céklasaláta dióval, kecskesajttal, radicchioval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
Sült cékla
-
251g cékla72 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
Marinád (pác)
-
15g narancslé7 kcal
-
4g méz13 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g almaecet0 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
Öntet & összeállítás
-
8g olívaolaj74 kcal
-
8g méz25 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
3g almaecet1 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
17g dió109 kcal
-
33g kecskesajt121 kcal
-
63g radicchio13 kcal
-
50g gránátalma23 kcal
Összesen
497
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
Sült cékla
-
1506g cékla434 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
Marinád (pác)
-
90g narancslé42 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g almaecet2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Öntet & összeállítás
-
50g olívaolaj442 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
15g almaecet3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
100g dió654 kcal
-
200g kecskesajt728 kcal
-
380g radicchio80 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
Összesen
2983
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
Sült cékla
-
53.3g cékla15 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
0.5g balzsamecet0 kcal
Marinád (pác)
-
3.2g narancslé1 kcal
-
0.9g méz3 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g almaecet0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
Öntet & összeállítás
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
1.8g méz5 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.5g almaecet0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
3.5g dió23 kcal
-
7.1g kecskesajt26 kcal
-
13.5g radicchio3 kcal
-
10.6g gránátalma5 kcal
Összesen
105
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1092.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 268.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5109 micro
Összesen
497
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.4 g
Zsír
-
Összesen 203.6 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6552.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 970 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 529 mg
-
Foszfor 1723 mg
-
Nátrium 3265 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.3 g
-
Cukor 168 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1612.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 848 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 964 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1498 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 802 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30654 micro
Összesen
2983
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1085 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Sült cékla
Marinád (pác)
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 ek méz
-
1 ízlés szerint római kömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek almaecet
-
1 ek olívaolaj
Öntet & összeállítás
-
50 ml olívaolaj
-
2 ek méz
-
római kömény ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál mustár
-
3 ek almaecet
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
100 g dió
-
200 g kecskesajt
-
1 közepes fej radicchio
Elkészítés
Sült cékla
- A céklákat érdemes sütés előtt megpucolni, de a bevállalósak sütés után is megtehetik.
- Egy tűzálló edényt kibélelünk alufóliával, belehelyezzük a céklákat, meglocsoljuk az olajjal, a vízzel és a balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk.
- Teljesen betakarjuk a fóliával, és 200-220 fokos sütőben 40-50 perc alatt puhára sütjük.
- Ez idő alatt elkészítjük a marinádot, a dresszinget, és előkészítjük a többi hozzávalót is.
- Miután megsültek a céklák (tűpróbával ellenőrizzük), hagyjuk kicsit hűlni őket, majd vágjuk cikkekre (vagy tetszőleges formájúra).
Marinád (pác)
- A narancslevet összekeverjük a többi hozzávalóval, a még langyos céklacikkeket belehalmozzuk, és hagyjuk benne állni egy darabig.
Öntet & összeállítás
- A dresszinghez a hozzávalókat simára keverjük egy kisebb tálkában. (Almaecet, mustár, olívaolaj, méz, narancshéj, fűszerek.)
- A radicchio leveleit elrendezzük egy nagy tálon rusztikusan, erre tesszük a marinált céklaszeleteket egyenletesen elosztva (nem baj, ha a pácból is kerül a salátára). Megszórjuk morzsolt kecskesajttal, durvára vágott dióval és gránátalmamagokkal.
- Nyakon öntjük a dresszinggel, és tálalhatjuk is. Hidegen vagy langyosan, köretnek vagy önmagában is szuper fogás.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 5922
- Feltöltés dátuma: 2021. október 29.
Ajánló
Sült húsokhoz köretként vagy előételként, önmagában is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
414 recept
Íme egy kiadós sültcékla-saláta, amelynek elkészítése nem igényel túl sok figyelmet, de különösebb szakértői tudást sem, cserébe baromi látványosan néz ki, és elképesztően finom, harmonikus ízvilágú fogás. Céklaimádók, figyelem, ez lesz az új kedvenc receptetek!