Marhasteak salátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Linda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Steak
-
250g marha hátszín535 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
14g vaj100 kcal
Saláta
-
20g sárgarépa7 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
49 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
-
79 kcal
Szedres ital
Összesen
895
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Steak
-
250g marha hátszín535 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
14g vaj100 kcal
Saláta
-
20g sárgarépa7 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
49 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
-
79 kcal
Szedres ital
Összesen
895
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Steak
-
14.7g marha hátszín31 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
Saláta
-
1.2g sárgarépa0 kcal
-
11.7g paradicsom2 kcal
-
11.7g kígyóuborka2 kcal
-
5.4g újhagyma1 kcal
-
3 kcal
-
19.4g fejessaláta2 kcal
-
5 kcal
Szedres ital
Összesen
52
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4728.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 715 mg
-
Nátrium 3442 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1331 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1075 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 441 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 880 micro
-
β-karotin 10826 micro
-
β-crypt 977 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4090 micro
Összesen
895
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4728.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 715 mg
-
Nátrium 3442 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1331 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1075 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 441 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 880 micro
-
β-karotin 10826 micro
-
β-crypt 977 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4090 micro
Összesen
895
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 302 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
Steak
-
2 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál oregánó
-
2 teáskanál bazsalikom
-
2 kk majoranna
Saláta
-
0.5 kis db sárgarépa
-
2 közepes db paradicsom
-
0.5 közepes db kígyóuborka
-
1 közepes db újhagyma
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes fej fejessaláta
Szedres ital
Elkészítés
Steak
- A húst mindkét oldalán befűszerezzük.
- Néhány percig állni hagyjuk a pácban, majd kevés vajon ízlés szerinti keménységűre sütjük.
- Pirítós kenyérre téve tálaljuk, mert úgy jól magába szívja a kenyér az ízeket. (Én most nem tettem kenyérre, mert diétázom)
- Salátával, vagy hasábburgonyával esetleg mindkettővel tálaljuk. BBQ szósszal, vagy ketchuppal kiegészíthetjük.
Saláta
- A zöldségeket összevágjuk, és egy salátás tálba tesszük. A répát lereszeljük.
- Ráöntjük az öntetet, összekeverjük, és kb. fél órát állni hagyjuk.
- A frissen sült steak mellé tálaljuk.
Szedres ital
- A fagyasztott szedreket a citromlével egy pohárba öntjük, majd felöntjük szódavízzel. (Lehet bele cukrot, vagy édesítőszert is tenni, és akkor szedres limonádé lesz belőle, de én mostanában kerülöm a cukrokat.)
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 5321
- Feltöltés dátuma: 2016. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Linda
24 recept
Imádom a steaket, régebben nem bírtam megenni "angolosan", de egyszer kipróbáltam így egy étteremben, és beleszerettem. Azóta csak így csinálom, mert akárhányszor megpróbáltam közepesen átsütni, mindig kemény lett, így viszont jó puha lesz, és nagyon finom.