r
Nosalty Logó

Marhahúsos pite karfiolos csicsókapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marhahúsos pite karfiolos csicsókapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pitetöltelék

Pitetészta

Püré

Összesen 1527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pitetöltelék

Pitetészta

Püré

Összesen 6105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pitetöltelék

Pitetészta

Püré

Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    2633 micro
  • β-karotin
    6509 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2302 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.6 g

Zsír

  • Összesen
    418.6 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4722.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    2512 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1823.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5128 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2521 micro
  • α-karotin
    10531 micro
  • β-karotin
    26035 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9208 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 6105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    271 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Pitetöltelék

Pitetészta

Püré

Elkészítés

Pitetöltelék

  1. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat.
  2. Az előzőleg kockára vágott húst a lisztben hirtelen megforgatjuk, és az olajra tesszük. Hirtelen minden oldalán megpirítjuk. Majd kivesszük az olajból.
  3. A hagymát, répát, gombát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, és a serpenyőben ezeket is lepirítjuk. Visszatesszük a húst.
  4. A vaj és a dzsem kivételével az összes hozzávalót és egy kevés vizet beleteszünk, majd fedő alatt puhára főzzük. Legvégén hozzáadjuk a vajat és a dzsemet.

Pitetészta

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és tésztává gyúrjuk.
  2. Fél órát pihentetjük.
  3. Két részre osztjuk. Az egyik felét kisodorjuk, és egy vajjal kikent piteformába tesszük. Erre ráborítjuk a húsos tölteléket, majd a másik, kisodort tésztát. A tetejét megkenhetjük tojással, majd késsel megszurkáljuk. 200 fokon 45-50 percig sütjük.

Püré

  1. A csicsókát megtisztítjuk, vékonyan meghámozzuk, és darabokra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük.
  2. Egy edénybe feltesszük főni őket annyi vízzel, ami ellepi. Ha megfőtt, leszűrjük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, és összepürésítjük. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1150
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges, finom és laktató. Az ünnepeket még emlékezetesebbé varázsolja.

Hozzávalók

Pitetöltelék

Pitetészta

Püré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...