Marhahúsleves Éva házias konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
167g marhalábszár213 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
33g karalábé7 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
1 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
17g kelbimbó6 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
583g víz0 kcal
Összesen
294
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
200g karalábé40 kcal
-
200g zeller72 kcal
-
5 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g kelbimbó39 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3500g víz0 kcal
Összesen
1767
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
17.1g marhalábszár22 kcal
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
3.1g fehérrépa2 kcal
-
3.4g karalábé1 kcal
-
3.4g zeller1 kcal
-
0.7g halványító zeller0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
1.7g kelbimbó1 kcal
-
1.7g paprika0 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g vöröshagyma0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
60g víz0 kcal
Összesen
30
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 894.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 872.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 438 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1654 micro
-
β-karotin 4429 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 842 micro
Összesen
294
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 234.5 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5367 g
-
Cink 73 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 735 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 2681 mg
-
Nátrium 1269 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 5233.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2627 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 365 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1057 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 443 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9925 micro
-
β-karotin 26576 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 5051 micro
Összesen
1767
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 455 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
200 g karalábé
-
200 g zeller
-
1 közepes szár halványító zeller
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
3 db szegfűszeg
-
3.5 l víz
Elkészítés
- Egy nagyobb fazékban öntünk kb. 3,5 liter vizet, és beletesszük a húst, és forrás után szűrő segítségével leszedjük a keletkezett habot.
- A zöldségeket tetszés szerinti darabokra fölvágjuk, és hozzáadjuk a leveshez, és fűszerezzük.
- Nagyon alacsony hőfokon, 3 órát főzzük. Miután készre főtt a levesünk, leszűrjük egy sűrű szűrön keresztül a levét.
- A húst és a zöldségeket egy külön tányérra tesszük, és a leveshez kínálhatjuk. Cérnametéltet, grízgaluskát, lúdgége tésztát, stb. kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6732
- Feltöltés dátuma: 2019. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Anno még anyukám diktálta le nekem a saját receptjét. Aztán a füzet, amiben a recept volt, elveszett. Ezért már csak, amit vissza tudtam magamban idézni, maradt meg a receptből, és saját kútfőből alkottam meg egyet. Tipp: így kicsit munkásabb, de sokkal szebb, tisztább levesünk lesz. A húst csak annyi vízzel öntjük föl, amennyi ellepi, és hagyjuk kb. 10 percig forrni. Majd leöntjük a vizet, és egy tiszta fazékban rakjuk a húst, és vízzel fölöntve már a zöldségekkel, fűszerekkel együtt főzzük tovább a levest.