Marcipános-pisztáciás csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
Töltelék:
-
25g datolya63 kcal
-
25g rum58 kcal
-
0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
50g marcipán231 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
23 kcal
Kelt tészta:
Összesen
1183
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
Töltelék:
-
100g datolya254 kcal
-
100g rum231 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
200g marcipán924 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
30g sótlan pisztácia91 kcal
Kelt tészta:
-
400g finomliszt1456 kcal
-
150g tej84 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
23 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4733
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
Töltelék:
-
6.8g datolya17 kcal
-
6.8g rum16 kcal
-
0 kcal
-
6.8g víz0 kcal
-
13.6g marcipán63 kcal
-
3.4g mandula20 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
6 kcal
Kelt tészta:
-
27.2g finomliszt99 kcal
-
10.2g tej6 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
Összesen
323
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.4 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 90.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
1183
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.2 g
Zsír
-
Összesen 205.3 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 723 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2402.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 553 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1111 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 573.6 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 362.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1119 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 1097 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 787 micro
Összesen
4733
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
323
kcal
Hozzávalók
Töltelék:
-
1 dl rum
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 dl víz
-
20 dkg marcipán
-
1 dl habtejszín
Kelt tészta:
-
40 dkg finomliszt
-
1.5 dl tej
-
10 dkg vaj
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
5 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
Elkészítés
Töltelék:
- A datolyát felaprítjuk, tálkába rakjuk. A szódabikarbónát 1 dl meleg vízbe keverjük. A datolyára öntjük, és hagyjuk 20 percig puhulni.
- Ezután a felhasználás előtt kicsavarjuk belőle a datolya húsát, rummal meglocsoljuk, és keverjük a töltelék anyagaival össze.
- A mandulát ledarálva, a marcipánt kézzel csipkedjük össze és keverjük hozzá, majd a vaníliás cukrot vagy aromát is. A tejszínnel kenhető masszává alakítjuk.
Kelt tészta:
- A tészta hozzávalóiból egy dagasztógép segítségével sima tésztát gyúrunk, majd 1 napot állni hagyjuk a hűtőben.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra a tésztát, és a töltelékkel megkenjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kibéleljük a tepsit szilikonnal vagy sütőpapírral. A tészta szélén 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk.
- A szemközti oldal felől feltekerjük a tésztát, és a végén lévő üres részt rányomkodjuk a tekercsre. Úgy a legkönnyebb, ha bevizezzük kissé az ujjunkkal. A rudat 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Egymástól kis távolságra rakjuk a szeleteket. A tojássárgáját felverjük 1 kiskanál vízzel, és megkenjük vele a csigákat.
- Megszórjuk őket darabolt pisztáciával. A sütő középső fokán 15 perc alatt készre sütjük. Spriccelhetünk vizet a sütő terébe, hogy gőz keletkezzen, mert akkor finom puhák lesznek a csigák, és nem száradnak ki hamar. Porcukorral megszórva, kapszlikba rendezve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 810
- Feltöltés dátuma: 2016. október 20.
Ajánló
A tésztából 40 dkg-ot használjunk fel, a maradékból más édes tésztát készíthetünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Zsuzsamama56
321 recept
A torták és édes sütemények könyvéből készítettem ezt a nagyon finom csigákat. Érdemes az ízekkel kísérletezgetni, mert annyiféle variáció van, hogy szinte kimeríthetetlen.