r
Nosalty Logó

Marcipános-pisztáciás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Marcipános-pisztáciás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Töltelék:

Kelt tészta:

Összesen 1183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Töltelék:

Kelt tészta:

Összesen 4733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Töltelék:

Kelt tészta:

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2402.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.6 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1097 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 4733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Töltelék:

Kelt tészta:

Elkészítés

Töltelék:

  1. A datolyát felaprítjuk, tálkába rakjuk. A szódabikarbónát 1 dl meleg vízbe keverjük. A datolyára öntjük, és hagyjuk 20 percig puhulni.
  2. Ezután a felhasználás előtt kicsavarjuk belőle a datolya húsát, rummal meglocsoljuk, és keverjük a töltelék anyagaival össze.
  3. A mandulát ledarálva, a marcipánt kézzel csipkedjük össze és keverjük hozzá, majd a vaníliás cukrot vagy aromát is. A tejszínnel kenhető masszává alakítjuk.

Kelt tészta:

  1. A tészta hozzávalóiból egy dagasztógép segítségével sima tésztát gyúrunk, majd 1 napot állni hagyjuk a hűtőben.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra a tésztát, és a töltelékkel megkenjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kibéleljük a tepsit szilikonnal vagy sütőpapírral. A tészta szélén 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk.
  3. A szemközti oldal felől feltekerjük a tésztát, és a végén lévő üres részt rányomkodjuk a tekercsre. Úgy a legkönnyebb, ha bevizezzük kissé az ujjunkkal. A rudat 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Egymástól kis távolságra rakjuk a szeleteket. A tojássárgáját felverjük 1 kiskanál vízzel, és megkenjük vele a csigákat.
  4. Megszórjuk őket darabolt pisztáciával. A sütő középső fokán 15 perc alatt készre sütjük. Spriccelhetünk vizet a sütő terébe, hogy gőz keletkezzen, mert akkor finom puhák lesznek a csigák, és nem száradnak ki hamar. Porcukorral megszórva, kapszlikba rendezve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 824
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 20.

Ajánló

A tésztából 40 dkg-ot használjunk fel, a maradékból más édes tésztát készíthetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipános-pisztáciás csiga
Zsuzsamama56 322 recept

A torták és édes sütemények könyvéből készítettem ezt a nagyon finom csigákat. Érdemes az ízekkel kísérletezgetni, mert annyiféle variáció van, hogy szinte kimeríthetetlen.

Hozzávalók

Töltelék:

Kelt tészta:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...