Marcipános málnakrém-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kaporka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
22g porcukor84 kcal
-
22g finomliszt79 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
63 kcal
-
8g víz0 kcal
A krémhez
-
21g málna11 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
16 kcal
-
1g cukor3 kcal
A díszítéshez
-
54g marcipán250 kcal
-
7g tortabevonó36 kcal
A figurákhoz
-
8g marcipán39 kcal
Összesen
765
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
260g porcukor1006 kcal
-
260g finomliszt946 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
A krémhez
-
250g málna130 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
50g vaníliás cukor194 kcal
-
10g cukor39 kcal
A díszítéshez
-
650g marcipán3003 kcal
-
80g tortabevonó437 kcal
A figurákhoz
-
100g marcipán462 kcal
Összesen
9192
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
8.3g tojás10 kcal
-
9.8g porcukor38 kcal
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
3.8g víz0 kcal
A krémhez
-
9.4g málna5 kcal
-
9.4g mascarpone38 kcal
-
11.3g habtejszín33 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
-
1.9g vaníliás cukor7 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
A díszítéshez
-
24.5g marcipán113 kcal
-
3g tortabevonó16 kcal
A figurákhoz
-
3.8g marcipán17 kcal
Összesen
344
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.1 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
765
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.8 g
Zsír
-
Összesen 485.3 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1060 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4765.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 1131 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1977 mg
-
Nátrium 1196 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1044.7 g
-
Cukor 781 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 684.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1153 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 677 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1385 micro
Összesen
9192
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
344
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
26 dkg porcukor
-
26 dkg finomliszt
-
0.8 csomag sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag zselatinfix
-
5 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
A figurákhoz
-
10 dkg marcipán (színenként, természetesen nem minden színből kell annyi, pl. fekete a szemnek, orrnak, stb.)
Elkészítés
A tésztához
- Előszöra tésztát készítjük el, amelyhez a tojásokat szétválasztjuk, majd atojássárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként belekeverjük a vizet, az olajat és a sütőporos lisztet.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük az előzőekhez.
- A tésztátkivajazott, kilisztezett (ez lehet rétesliszt vagy finomliszt) tortaformába öntjük.
- Sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Majd hagyjuk kihűlni.
- Ezalatt a krémet elkészítjük: a tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd amikor elértük a kívánt keménységet, hozzákeverjük a mascarponét, a zselatin fixet és a kiolvasztott, lecsepegtetett málnát. Ha összeállt a krém, akkor betesszük a hűtőbe dermedni 1 órára. Hagyjunk ki egy kicsi krémet, amibe nem teszünk málnát, mert ezzel fogjuk bekenni a tészta külsejét, ugyanis a színes krém átüt a fehér marcipánon.
- Amikor kihűlt minden, akkor összeállítjuk a tortát a következőképpen: a tésztát félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel jó vastagon, ezután összeillesztjük a két tésztafelet és a külsejét is bekenjük a fehér krémmel, majd a hűtőbe tesszük hűlni egy kicsit (fél óra elég).
- Ezalatt kinyújtjuk a marcipánt: a gyúródeszkára porcukrot szórunk, és ezen kezdjük nyújtani a marcipánt kb. 2-3 mm-es vastagságúra úgy, hogy teljesen befedje a tortát.
- Ha készen van, akkor óvatosan ráhelyezzük a tortára úgy, hogy mindenütt befedje. Rásimítgatjuk, majd a lelógó részeket éles késsel szépen levágjuk.
- Ezután a szalagot is megcsináljuk: olyan hosszúra nyújtjuk, hogy körbeérje a tortát, és pizzavágóval egyenesre igazítjuk, majd körbekerítjük a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8983
- Feltöltés dátuma: 2012. március 25.
Ajánló
Nagyon könnyű és finom torta, bármikor elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Kaporka
3 recept
A kislányom 2. születésnapjára akartam valami igazán széppel előrukkolni, de a piskotatésztám mindig összeesett, így eszembe jutott, hogy kipróbálom a tésztát a méteres kalácséból csinálni, és lám gyönyörű és finom lett a tésztája. A díszítés pedig jött magától. A marcipánfigurák pedig a lányom kedvencei.