r
Nosalty Logó

Marcipános málnakrém-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kaporka
Marcipános málnakrém-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A figurákhoz

Összesen 765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A figurákhoz

Összesen 9192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A figurákhoz

Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    485.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4765.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1044.7 g
  • Cukor
    781 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1385 micro
Összesen 9192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 65 dkg marcipán (ebből 60 dkg fehér színű, de ez is szabadon választható, 5 dkg színes a masnihoz)
  • 8 dkg tortabevonó (étcsokoládés a felirathoz)

A figurákhoz

  • 10 dkg marcipán (színenként, természetesen nem minden színből kell annyi, pl. fekete a szemnek, orrnak, stb.)

Elkészítés

A tésztához

  1. Előszöra tésztát készítjük el, amelyhez a tojásokat szétválasztjuk, majd atojássárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként belekeverjük a vizet, az olajat és a sütőporos lisztet.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük az előzőekhez.
  3. A tésztátkivajazott, kilisztezett (ez lehet rétesliszt vagy finomliszt) tortaformába öntjük.
  4. Sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Majd hagyjuk kihűlni.
  5. Ezalatt a krémet elkészítjük: a tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd amikor elértük a kívánt keménységet, hozzákeverjük a mascarponét, a zselatin fixet és a kiolvasztott, lecsepegtetett málnát. Ha összeállt a krém, akkor betesszük a hűtőbe dermedni 1 órára. Hagyjunk ki egy kicsi krémet, amibe nem teszünk málnát, mert ezzel fogjuk bekenni a tészta külsejét, ugyanis a színes krém átüt a fehér marcipánon.
  6. Amikor kihűlt minden, akkor összeállítjuk a tortát a következőképpen: a tésztát félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel jó vastagon, ezután összeillesztjük a két tésztafelet és a külsejét is bekenjük a fehér krémmel, majd a hűtőbe tesszük hűlni egy kicsit (fél óra elég).
  7. Ezalatt kinyújtjuk a marcipánt: a gyúródeszkára porcukrot szórunk, és ezen kezdjük nyújtani a marcipánt kb. 2-3 mm-es vastagságúra úgy, hogy teljesen befedje a tortát.
  8. Ha készen van, akkor óvatosan ráhelyezzük a tortára úgy, hogy mindenütt befedje. Rásimítgatjuk, majd a lelógó részeket éles késsel szépen levágjuk.
  9. Ezután a szalagot is megcsináljuk: olyan hosszúra nyújtjuk, hogy körbeérje a tortát, és pizzavágóval egyenesre igazítjuk, majd körbekerítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 8958
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Ajánló

Nagyon könnyű és finom torta, bármikor elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipános málnakrém-torta
Kaporka 3 recept

A kislányom 2. születésnapjára akartam valami igazán széppel előrukkolni, de a piskotatésztám mindig összeesett, így eszembe jutott, hogy kipróbálom a tésztát a méteres kalácséból csinálni, és lám gyönyörű és finom lett a tésztája. A díszítés pedig jött magától. A marcipánfigurák pedig a lányom kedvencei.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A figurákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...