r
Nosalty Logó

Maradékmentő brokkolis tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Maradékmentő brokkolis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2890 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1455.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1346 micro
Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5821.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    3169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    638 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1219 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5383 micro
Összesen 2890 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk szűrőben lecsöpögni.
  3. A szalonnát apró csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk és kiszedjük a zsírból.
  4. A sonkát apróra kockázzuk, a megtisztított újhagymát szárával együtt felkarikázzuk.
  5. Egy kisebb méretű tepsit kikenünk a margarinnal, megszórjuk a zsemlemorzsával.
  6. Az aljára fektetjük a brokkolit, meghintjük sóval, szerecsendióval.
  7. Az 5 dkg margarint egy lábasban felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk és felöntve a tejjel sűrűre főzzük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymákat.
  8. Mikor levettük a tűzről, még forrón belenyomjuk a tömlős sajtot, jól elkeverjük benne, majd beleszórjuk a sonkát.
  9. Beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és a karikára vágott újhagymát, alaposan összekeverjük, és szépen a brokkolira simítjuk.
  10. A tetejére szórjuk a pirított szalonnát, és megszórjuk kevéske reszelt sajttal.
  11. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20×33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3502
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradékmentő brokkolis tészta
Andi80_ 380 recept

Szokásos hűtőellenőrzés után találtam ki ezt az ételt, a benne lévő kis maradék sajtokból, felvágottból, szalonnából, és az elfogyott pörkölthöz kifőzött tésztafeleslegből. A füstölt szalonna intenzív íze átjárta az egész ételt, igazán különlegessé téve azt. Természetesen bármilyen maradék felvágottal készíthető.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...