r
Nosalty Logó

Maradékmentő brokkolis tészta

Andi80_
Maradékmentő brokkolis tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

722
Kalória
24.7g
Fehérje
90.7g
Szénhidrát
27.7g
Zsír
111.2g
Víz
20.5g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2890 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1455.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1346 micro
Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5821.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    3169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    362.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    444.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    638 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1219 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5383 micro
Összesen 2890 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk szűrőben lecsöpögni.
  3. A szalonnát apró csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk és kiszedjük a zsírból.
  4. A sonkát apróra kockázzuk, a megtisztított újhagymát szárával együtt felkarikázzuk.
  5. Egy kisebb méretű tepsit kikenünk a margarinnal, megszórjuk a zsemlemorzsával.
  6. Az aljára fektetjük a brokkolit, meghintjük sóval, szerecsendióval.
  7. Az 5 dkg margarint egy lábasban felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk és felöntve a tejjel sűrűre főzzük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymákat.
  8. Mikor levettük a tűzről, még forrón belenyomjuk a tömlős sajtot, jól elkeverjük benne, majd beleszórjuk a sonkát.
  9. Beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és a karikára vágott újhagymát, alaposan összekeverjük, és szépen a brokkolira simítjuk.
  10. A tetejére szórjuk a pirított szalonnát, és megszórjuk kevéske reszelt sajttal.
  11. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20×33

Szokásos hűtőellenőrzés után találtam ki ezt az ételt, a benne lévő kis maradék sajtokból, felvágottból, szalonnából, és az elfogyott pörkölthöz kifőzött tésztafeleslegből. A füstölt szalonna intenzív íze átjárta az egész ételt, igazán különlegessé téve azt. Természetesen bármilyen maradék felvágottal készíthető.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...