r
Nosalty Logó

Maradékból készült pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Maradékból készült pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 4398 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 274 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3269.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    2684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    463 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    173.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19619.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1633 mg
  • Nátrium
    16106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1049 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2779 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 4398 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot, sót, élesztőt, és a tej felét ráöntjük, 5 percet állni hagyjuk, közben a vöröshagymát lereszeljük, s a fokhagymát összezúzzuk, s a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk. Majd meleg helyen 10 percet állni hagyjuk.
  2. Lisztezett gyúródeszkán két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 1 evőkanál olajjal megkenjük, mint a zsebkendőt összehajtjuk, és 5 perc pihentetés után újra két ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét hegyes késsel bevagdossuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de ne szorosan. Majd tetejét paradicsomos szósszal megkenjük. (Én lecsó szafttal kentem meg!)
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13048
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Ajánló

Mindenkinek, hisz mindig marad valami húsféle és tejtermék is, így újra fel tudjuk használni, s nem kell a szemetesben landolnia...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradékból készült pogácsa
Gabimami58 139 recept

Én, amit a hűtőben találtam szalámi maradék, tepertő maradék, s még kukoricalisztem is volt, így új köntösbe öltöztettem a fűszerek hozzáadásával a tepertős pogit. Minden, amiből kicsi volt, még a reszelt sajtot is beletettem, s lám egy finom pogit kaptam belőle. Tetejét én lecsószafttal kentem meg, és így szép piros lett a teteje, külön nem paradicsomszószoztam.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...