Mangós-tejszínkrémes tortácskák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához:
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A mangós-tejszínkrémhez:
-
67g mangó28 kcal
-
17g gyümölcslé8 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
2g lapzselatin6 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
13 kcal
Összesen
443
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához:
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
23 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A mangós-tejszínkrémhez:
-
400g mangó170 kcal
-
100g gyümölcslé46 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
2662
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához:
-
11.5g tojás14 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A mangós-tejszínkrémhez:
-
27.9g mangó12 kcal
-
7g gyümölcslé3 kcal
-
2.8g citromlé1 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.7g lapzselatin2 kcal
-
41.8g habtejszín122 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
Összesen
185
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 142.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
443
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 202.2 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2267.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 629 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 908 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.3 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 857.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2060 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 257 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 557 mg
-
Retinol - A vitamin: 1876 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 2178 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 827 micro
Összesen
2662
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
3 db tojás
-
1 csipet só
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek finomliszt
-
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
0.5 tk sütőpor
A mangós-tejszínkrémhez:
-
1 db mangó
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 ek cukor
-
5 db lapzselatin
-
600 g habtejszín
-
2 ek vaníliás cukor
Elkészítés
A piskótához:
- A piskótatésztához a tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel és a sóval habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz keverjük egyenként a tojássárgákat.
- A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóval, majd óvatosan a tojáshabhoz keverjük. A tésztát (25 x 20 cm-es kikent, sütőpapírral bélelt) tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített (alul-felül sütés) sütőben kb. 8 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
- Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 8 cm átmérőjű kerek formával 6 kört szúrunk ki. Mindegyik kört egy-egy desszertgyűrűbe állítjuk.
A mangós-tejszínkrémhez:
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst a magról levágjuk, kockára vágjuk. A mangót, a gyümölcslevet és a citromlevet egy edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk. A mangópürét a cukorral ízesítjük, kb. 6 evőkanálnyit félreteszünk. Kb. 300 ml pürének kell megmaradnia. Kevés pürét felmelegítünk, a kicsavart zselatint felolvasztjuk benne, majd a maradék püréhez keverjük. Hidegre tesszük.
- A tejszínt a vaníliacukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a kocsonyásodó püréhez keverjük. A krémet elosztjuk a desszertgyűrűkbe, és kb. 4 órára hidegre tesszük.
- A desszertgyűrűket eltávolítjuk. A félretett mangópürét elosztjuk a tortácskákon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x20x6
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 1242
- Feltöltés dátuma: 2020. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Ha nincs kedvünk piskótát sütni: 150 g kakaós kekszet ledarálunk, elkeverjük 100 g folyékony vajjal. Egy 8 cm átmérőjű desszertkarimát egy sütőpapírral bélelt tálcára rakunk, beletesszük a kekszmassza 1/6-át, kanállal enyhén lenyomkodjuk, a karimát óvatosan elvesszük. A maradék masszából ugyanígy még 5 lapot állítunk elő. Lefedve kb. 30 percre hidegre tesszük.