r
Nosalty Logó

Mangós-tejszínkrémes tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mangós-tejszínkrémes tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához:

A mangós-tejszínkrémhez:

Összesen 443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához:

A mangós-tejszínkrémhez:

Összesen 2662 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához:

A mangós-tejszínkrémhez:

Összesen 185 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    202.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2267.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.3 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1876 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2178 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 2662 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A mangós-tejszínkrémhez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A piskótatésztához a tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel és a sóval habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz keverjük egyenként a tojássárgákat.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóval, majd óvatosan a tojáshabhoz keverjük. A tésztát (25 x 20 cm-es kikent, sütőpapírral bélelt) tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített (alul-felül sütés) sütőben kb. 8 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 8 cm átmérőjű kerek formával 6 kört szúrunk ki. Mindegyik kört egy-egy desszertgyűrűbe állítjuk.

A mangós-tejszínkrémhez:

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst a magról levágjuk, kockára vágjuk. A mangót, a gyümölcslevet és a citromlevet egy edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk. A mangópürét a cukorral ízesítjük, kb. 6 evőkanálnyit félreteszünk. Kb. 300 ml pürének kell megmaradnia. Kevés pürét felmelegítünk, a kicsavart zselatint felolvasztjuk benne, majd a maradék püréhez keverjük. Hidegre tesszük.
  2. A tejszínt a vaníliacukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a kocsonyásodó püréhez keverjük. A krémet elosztjuk a desszertgyűrűkbe, és kb. 4 órára hidegre tesszük.
  3. A desszertgyűrűket eltávolítjuk. A félretett mangópürét elosztjuk a tortácskákon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x6
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 1242
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nincs kedvünk piskótát sütni: 150 g kakaós kekszet ledarálunk, elkeverjük 100 g folyékony vajjal. Egy 8 cm átmérőjű desszertkarimát egy sütőpapírral bélelt tálcára rakunk, beletesszük a kekszmassza 1/6-át, kanállal enyhén lenyomkodjuk, a karimát óvatosan elvesszük. A maradék masszából ugyanígy még 5 lapot állítunk elő. Lefedve kb. 30 percre hidegre tesszük.

Hozzávalók

A piskótához:

A mangós-tejszínkrémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...