r
Nosalty Logó

Mángoldszár-saláta zölbabbal, hagymával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Mángoldszár-saláta zölbabbal, hagymával
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3803 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7406.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1519 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    3942 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1789.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5734 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    582 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    847 micro
  • β-karotin
    68340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203743 micro
Összesen 475 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59249.1 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    7935 mg
  • Vas
    276 mg
  • Magnézium
    12148 mg
  • Foszfor
    7080 mg
  • Nátrium
    31534 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    56 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    253 mg

VÍZ

  • Összesen
    14318.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    45874 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    293 mg
  • C vitamin:
    4656 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123926 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2445 micro
  • Kolin:
    2721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6772 micro
  • β-karotin
    546718 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1629941 micro
Összesen 3803 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    734 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    3236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9647 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A félretett mángold levél-szárat felaprítjuk, olyan 2-3 cm hosszú darabokra.
  2. Levágjuk a zöldbab végeit, mindig 'tesztelve': nincsen vajon fás szál, amely a végekkel könnyen távozik. A zöldbabot is 2 - 3 cm hosszú darabokra szeljük (hosszabbra, mint leveshez vagy főzelékhez!).
  3. Ecetes forró vízbe dobjuk a darabolt mángold-szárat és zöldbabot (só nincs!), pár percig főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. (Az ecetes lé elveszi a mángoldlevél szárának keserűségét és megőrzi a zöldbab hüvelyénak zöldjét!)
  4. A hagymát félkarikára vágjuk, a petrezselyemzöldet durvára vágjuk, a snidlinget centiméternyi darabokra.
  5. Elkészítjük a dresszinget: az olívaolajhoz adjuk a citromlevet, az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket.
  6. Egy tálban összekeverünk mindent, a hagyma essen szálakra, sót és frissen őrölt borsot adunk még hozzá, kóstoljuk. Készen van.
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 27492
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 17.

Ajánló

Saláta - nem éppen rossz! A lila mángoldlevél szárával és a zöldszínű babbal nagyon mutatós!

Receptkategóriák

Mángoldszár-saláta zölbabbal, hagymával
Harmathy Ildikó 313 recept

A mángold levelének zöld része és a levél szára két nagyon különböző anyag. A levél zöld része alig kíván feldolgozást, inkább a spenótttal rokon élelmi anyag, míg a szár igenis kívánja a törődést: inkább a fejes káposzta rokona, néha a káposzta torzsáé. A sajtos rizzsel töltött mángold leírásánál utaltam rá, hogy a mángold szárából majd salátát készítünk: erről írok most. Még egy apróság: a friss bazsalikom és a szárított bazsalikom két teljesen különböző fűszer!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...