Mángolddal töltött lepénykenyér
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
135g finomliszt491 kcal
-
23g joghurt14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3 kcal
-
1g só0 kcal
-
75g víz0 kcal
A töltelékhez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
26g bacon100 kcal
-
85g mángold15 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g fekete olajbogyó14 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
A sütéshez
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
865
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
270g finomliszt983 kcal
-
45g joghurt27 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
7 kcal
-
2g só0 kcal
-
150g víz0 kcal
A töltelékhez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
170g mángold30 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g fekete olajbogyó28 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
A sütéshez
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1729
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
27.5g finomliszt100 kcal
-
4.6g joghurt3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.2g instant élesztő1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
15.3g víz0 kcal
A töltelékhez
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
5.2g bacon20 kcal
-
17.3g mángold3 kcal
-
18.7g újhagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.4g fekete olajbogyó3 kcal
-
5.1g feta sajt13 kcal
A sütéshez
-
1.6g olívaolaj14 kcal
Összesen
175
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1954.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 1145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 269 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 774 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 3208 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9315 micro
Összesen
865
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.5 g
Zsír
-
Összesen 69.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3908.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 536 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 718 mg
-
Nátrium 2289 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 538 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1548 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 6416 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18631 micro
Összesen
1729
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 653 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1895 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
270 g finomliszt
-
3 ek joghurt
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
0.5 kávéskanál instant élesztő
-
0.5 kávéskanál só
-
150 ml víz
A töltelékhez
-
2 ek olívaolaj
-
3 szelet bacon
-
17 dkg mángold
-
2 közepes db újhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 kávéskanál római kömény
-
bors ízlés szerint
-
8 db fekete olajbogyó
-
5 dkg feta sajt
A sütéshez
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A tésztához
- A tészta összeállítása végtelenül egyszerű: minden hozzávalót egy tálban alaposan összekeverünk. Ha labdává összeállt, akkor néhány percig dagasztjuk.
- Kilisztezzük a tálat, és visszatesszük bele a tésztalabdát. Egy konyharuhával letakarjuk és párnával lefedjük. 30 percig kelesztjük.
A töltelékhez
- A bacont felkockázzuk, majd a felhevített olívaolajon megpirítjuk.
- A mángoldot és az újhagymát megmossuk, felaprítjuk és hozzátesszük a pirított baconszalonnához. Felöntjük fél dl vízzel, és addig főzzük, amíg a víz teljesen el nem párolog alóla.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a római köményt és borsozzuk.
A sütéshez
- A lepénytésztát négy részre osztjuk, és mindegyiket 3-4 mm vastagságú, kör alakra kinyújtjuk.
- Nagy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat hevítünk, ráteszünk egy tésztalapot, a közepére halmozzuk a mángoldos töltelék felét, rászórjuk az aprított olajbogyó felét és fél adag fetasajttal megszórjuk. Egy másik tésztalappal befedjük, a széleit összenyomkodjuk.
- 2-2 percig sütjük mindkét oldalát, majd a másik lepényt is ugyanígy megsütjük.
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9176
- Feltöltés dátuma: 2014. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Egy ideje már a könyvjelzőim között figyelt ez a recept, pontosabban ennek egy céklaleveles változata. Aztán a hétvégi szimpla piacozásnál, a kedvenc zöldségesemnél ott figyelt egy jó nagy adag frissen szedett mángold, és tudtam, hogy eljött a pillanat, hogy végre elkészítsem. A töltelék végül kicsit sem hasonlít az eredetire, mert a mángold mellett baconszalonnával, olajbogyóval és füstölt fetasajttal ki megküldtem a lepényeket, és milyen jól tettem, mert tényleg ütős kis vacsora lett!