r
Nosalty Logó

Mandulás-mogyorós-diós-marcipános-lekváros bomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vimizo
Mandulás-mogyorós-diós-marcipános-lekváros bomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A mogyorós-mandulás masszához

Összesen 1773 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A mogyorós-mandulás masszához

Összesen 7091 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A mogyorós-mandulás masszához

Összesen 497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    122 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1773 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    488 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3911.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    857 mg
  • Foszfor
    1913 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 7091 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 497 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorós-mandulás masszához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztának valót - lekvár és a marcipán kivételével sima tésztává dolgozom össza, majd egy kb 20x30cm-s sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, és 30 percre hűtőbe teszem.
  2. A massza elkészítése után előveszem a tésztát, bekenem vékonyan a fahéjas narancsos-alma lekvárral. Marcipánt kinyújtom akkorára mint a tészta, és ráfektetem. A marcipánra rásimítom egyenletesen elosztva a masszát.
  3. 180°C fokra melegített sütőben kb 15.20 percig sütöttem. Nem szabad sokáig, mert kiszáradhat.

A mogyorós-mandulás masszához

  1. Amíg a hűtőben a tészta a masszához való anyagokat a mogyoró, mandula, dió kivételével lassú tűzön felmelegítem, összekeverem. Mikor összeáll a massza, hozzákeverem az apróra vágott (én géppel zúztam apróra) mogyoró-mandula-dió keverékét. Összekeverek, majd félreteszem hogy kicsit hűljön.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29951
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy számomra nagyon kedves gasztrobloggerina karácsony előtti sütemény-dömpingjéből választottam akkor ezt is kipróbálásra, megkóstolásra. Isteni finom lett! Maci postja a süteményről itt olvasható , én némi változást  hajtottam rajta végre.

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorós-mandulás masszához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...