Mandulás meggytorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A töltelékhez
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
125g meggybefőtt90 kcal
A tetejére
-
5g tojássárgája16 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
10 kcal
-
8g habtejszín22 kcal
-
14 kcal
-
25g mandula148 kcal
Összesen
801
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
500g meggybefőtt360 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
57 kcal
-
100g mandula590 kcal
Összesen
3201
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
13.2g finomliszt48 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
3.5g tojásfehérje2 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
A töltelékhez
-
0.9g zsemlemorzsa3 kcal
-
43.9g meggybefőtt32 kcal
A tetejére
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
2.6g habtejszín8 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
8.8g mandula52 kcal
Összesen
281
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 27.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
801
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 161.8 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2032.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 431 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 906 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397.6 g
-
Cukor 152 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 109.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 940 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 921 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
3201
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g finomliszt
-
50 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojásfehérje
A töltelékhez
-
1 ek zsemlemorzsa
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
75 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
30 ml habtejszín
-
15 g étkezési keményítő
Elkészítés
A tésztához
- Sütőt előmelegítjük. (Villanysütő 175-200 fok, gázsütő: 2-3-as fokozat.)
- A lisztet a sütőporral elkeverjük, keverőtálba szitáljuk.
- Belekeverjük a cukrot, vanilincukrot, a tojásfehérjét és a puha vajat és gyúrófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól átdolgozzuk. Utána gyúródeszkán sima tésztává gyúrjuk. Ha ragadna, egy időre hideg helyre állítjuk.
- 2/3-át egy kikent tortaforma aljára kinyújtjuk, a maradékból hengert sodrunk, és 1-2 cm magas peremet készítünk belőle a formában. A tésztát villával többször megszurkáljuk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
- A töltelékhez a meggyet lecsöpögtetjük, és a tészta alján elosztjuk.
- A tetejére a tojássárgát a cukorral, a vanilincukorral, a tejszínnel, a keményítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a szeletelt mandulát. Ha nagyon sűrű, kis tejszínnel vagy tejjel hígítjuk. Ezt a masszát a meggy tetején egyenletesen elosztjuk, és a formát előmelegített sütőbe tesszük.
- Kb 40 percig sütjük, akkor kész, ha szép barna a teteje.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Tepsi mérete: 21
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1970
- Feltöltés dátuma: 2013. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Cupcake
1 recept
Nagyon egészségesen étkező vendég miatt kezdtem el desszert receptet keresni, és erre a tortára egy régi süteményeskönyvben bukkantam. Nagyon finom, csak ajánlani tudom!