r
Nosalty Logó

Málnás kupola

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ennn
Málnás kupola
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a málnás krémhez:

Hozzávalók a mogyorós dacquoise piskótához:

Hozzávalók a piros glazúrhoz:

Hozzávalók a piskóta kenéséhez:

Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a málnás krémhez:

Hozzávalók a mogyorós dacquoise piskótához:

Hozzávalók a piros glazúrhoz:

Hozzávalók a piskóta kenéséhez:

Összesen 4822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a málnás krémhez:

Hozzávalók a mogyorós dacquoise piskótához:

Hozzávalók a piros glazúrhoz:

Hozzávalók a piskóta kenéséhez:

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    254.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2759.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.9 g
  • Cukor
    542 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 4822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a málnás krémhez:

Hozzávalók a mogyorós dacquoise piskótához:

Hozzávalók a piros glazúrhoz:

Hozzávalók a piskóta kenéséhez:

Elkészítés

Hozzávalók a málnás krémhez:

  1. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. A málnát 30 g cukorral felforraljuk.
  2. Majd botmixer, kézi mixer segítségével turmixoljuk össze. 1 lapzselatint nyomkodjunk ki, majd adjuk hozzá a málnapéphez. Keverjük míg eloldódik, tegyük félre, hogy kissé kihűljön.
  3. A mascarponéhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a citromlevet. Kézi mixerrel addig keverjük, míg a cukor el nem olvad. A maradék lapzselatint kinyomkodjuk, majd állandó keverés mellett felmelegítjük, amíg folyékonnyá nem válik.
  4. Keverjük el egy kanál krémsajttal a zselatint, majd adjuk a többihez, és alaposan keverjük össze.
  5. A hideg tejszínt verjük kemény habbá. Alacsony fokozatról indulva kezdjük, és mixerünk minden fokozatán kb. 20-30 másodpercig verjük, hogy minél több levegő jusson a habba. Adjuk hozzá a mascarponéhez, majd óvatosan forgassuk bele. Ezután adjuk hozzá a málnapürét, és most is vigyázva forgassuk össze.
  6. Töltsünk meg 8 db kupolaformát, majd kicsit egyengessük el a tetejüket, a felesleget húzzuk le. Tegyük be a fagyasztóba, míg annyira meg nem fagy, hogy szépen kijön a formából. (Én 2 órán át fagyasztottam felhasználás előtt.)

Hozzávalók a mogyorós dacquoise piskótához:

  1. A mogyorót száraz serpenyőben pörköljük meg. Mikor már kellően illatozik, öntsük bele egy tányérba. Ha kissé kihűlt, dörzsöljük le a vékony héjrészt. Daráljuk le, majd keverjük el az átszitált porcukorral.
  2. A cukrot keverjük el egy csipet sóval. A tojások fehérjét kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a cukros-sós keveréket, és verjük teljesen kemény habbá. Két részletben forgassuk bele a mogyorós-porcukros keveréket. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot.
  3. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. Sima csöves nyomózsákba tesszük a masszát, majd belülről indulva csigavonalban kinyomjuk a tésztát. A kupola aljának az átmérője 7 cm, így kicsit nagyobbat csináltam, és a sütés után a megfelelő méretűre kiszaggattam.
  4. Előmelegített, 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kivettük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan húzzuk le róluk a sütőpapírt.

Hozzávalók a piros glazúrhoz:

  1. A zselatinhoz adjunk hozzá 62 ml hideg vizet. Keverjük el, hagyjuk megduzzadni. A cukrot a maradék 75 ml vízzel és a sűrített tejjel tegyük fel főni, ha elkezd forrni, húzzuk le a főzőlapról. Adjuk hozzá a megduzzadt zselatint, és addig keverjük, míg fel nem oldódik. A kockákra tördelt csokira ráöntjük, és olvadásig keverjük.
  2. Adjuk hozzá az ételfestéket, majd ezzel is keverjük el alaposan. (Botmixerrel keverhetjük, de akkor ne emeljük ki, tartsuk végig az edény alján, hogy nem nyomjuk tele levegővel a glazúrt.) Várjuk meg, míg kihűl a glazúr, kicsit besűrűsödjön, hogy jól meg tudjon tapadni a krémkupolán.

Hozzávalók a piskóta kenéséhez:

  1. A piskótát méretre szaggatjuk, és megkenjük málnalekvárral. A krém, ha kellően kifagyott, kiszedjük a formából, majd csorgatórácsra tesszük, és leöntjük a glazúrral a kis kupolákat. Várjuk meg, míg lecsorog a felesleg, majd helyezzük rá a piskótakarikákra.
  2. A kupolák alját panírozzuk be durvára vágott mogyoróval, továbbá ízlésünk szerint díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3612
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenceim ezek a kis kupolasütik, vékony sütitalppal, könnyű habbal, krémmel nagyon finom édességeket lehet készíteni.

Hozzávalók

Hozzávalók a málnás krémhez:

Hozzávalók a mogyorós dacquoise piskótához:

Hozzávalók a piros glazúrhoz:

Hozzávalók a piskóta kenéséhez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...