Málnás kupola
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ennn
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hozzávalók a málnás krémhez:
-
1g lapzselatin4 kcal
-
21g málna11 kcal
-
13g cukor51 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
Hozzávalók a mogyorós dacquoise piskótához:
-
11g törökmogyoró71 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g tojásfehérje8 kcal
Hozzávalók a piros glazúrhoz:
-
1g zselatin4 kcal
-
17g víz0 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
40 kcal
-
22g fehér csokoládé118 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a piskóta kenéséhez:
-
6g málnalekvár17 kcal
Összesen
604
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hozzávalók a málnás krémhez:
-
8g lapzselatin28 kcal
-
166g málna86 kcal
-
106g cukor410 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Hozzávalók a mogyorós dacquoise piskótához:
-
90g törökmogyoró566 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
Hozzávalók a piros glazúrhoz:
-
10g zselatin34 kcal
-
137g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
321 kcal
-
175g fehér csokoládé943 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a piskóta kenéséhez:
-
50g málnalekvár139 kcal
Összesen
4822
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hozzávalók a málnás krémhez:
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
10.6g málna6 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
16g mascarpone65 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
Hozzávalók a mogyorós dacquoise piskótához:
-
5.8g törökmogyoró36 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.7g tojásfehérje4 kcal
Hozzávalók a piros glazúrhoz:
-
0.6g zselatin2 kcal
-
8.8g víz0 kcal
-
9.6g cukor37 kcal
-
21 kcal
-
11.2g fehér csokoládé60 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a piskóta kenéséhez:
-
3.2g málnalekvár9 kcal
Összesen
309
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.2 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
604
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.8 g
Zsír
-
Összesen 254.6 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2759.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 903 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 977 mg
-
Nátrium 548 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 577.9 g
-
Cukor 542 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 505.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
4822
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a málnás krémhez:
-
4 db lapzselatin
-
106 g cukor
-
250 g mascarpone
-
1 ek citromlé
Hozzávalók a mogyorós dacquoise piskótához:
-
90 g törökmogyoró
-
70 g porcukor
-
20 g cukor
-
1 csipet só
-
3 db tojásfehérje
Hozzávalók a piros glazúrhoz:
-
10 g zselatin
-
137 ml víz
-
150 g cukor
-
100 g sűrített tej (cukrozott)
-
175 g fehér csokoládé
Hozzávalók a piskóta kenéséhez:
-
50 g málnalekvár
Elkészítés
Hozzávalók a málnás krémhez:
- A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. A málnát 30 g cukorral felforraljuk.
- Majd botmixer, kézi mixer segítségével turmixoljuk össze. 1 lapzselatint nyomkodjunk ki, majd adjuk hozzá a málnapéphez. Keverjük míg eloldódik, tegyük félre, hogy kissé kihűljön.
- A mascarponéhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a citromlevet. Kézi mixerrel addig keverjük, míg a cukor el nem olvad. A maradék lapzselatint kinyomkodjuk, majd állandó keverés mellett felmelegítjük, amíg folyékonnyá nem válik.
- Keverjük el egy kanál krémsajttal a zselatint, majd adjuk a többihez, és alaposan keverjük össze.
- A hideg tejszínt verjük kemény habbá. Alacsony fokozatról indulva kezdjük, és mixerünk minden fokozatán kb. 20-30 másodpercig verjük, hogy minél több levegő jusson a habba. Adjuk hozzá a mascarponéhez, majd óvatosan forgassuk bele. Ezután adjuk hozzá a málnapürét, és most is vigyázva forgassuk össze.
- Töltsünk meg 8 db kupolaformát, majd kicsit egyengessük el a tetejüket, a felesleget húzzuk le. Tegyük be a fagyasztóba, míg annyira meg nem fagy, hogy szépen kijön a formából. (Én 2 órán át fagyasztottam felhasználás előtt.)
Hozzávalók a mogyorós dacquoise piskótához:
- A mogyorót száraz serpenyőben pörköljük meg. Mikor már kellően illatozik, öntsük bele egy tányérba. Ha kissé kihűlt, dörzsöljük le a vékony héjrészt. Daráljuk le, majd keverjük el az átszitált porcukorral.
- A cukrot keverjük el egy csipet sóval. A tojások fehérjét kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a cukros-sós keveréket, és verjük teljesen kemény habbá. Két részletben forgassuk bele a mogyorós-porcukros keveréket. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot.
- Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. Sima csöves nyomózsákba tesszük a masszát, majd belülről indulva csigavonalban kinyomjuk a tésztát. A kupola aljának az átmérője 7 cm, így kicsit nagyobbat csináltam, és a sütés után a megfelelő méretűre kiszaggattam.
- Előmelegített, 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kivettük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan húzzuk le róluk a sütőpapírt.
Hozzávalók a piros glazúrhoz:
- A zselatinhoz adjunk hozzá 62 ml hideg vizet. Keverjük el, hagyjuk megduzzadni. A cukrot a maradék 75 ml vízzel és a sűrített tejjel tegyük fel főni, ha elkezd forrni, húzzuk le a főzőlapról. Adjuk hozzá a megduzzadt zselatint, és addig keverjük, míg fel nem oldódik. A kockákra tördelt csokira ráöntjük, és olvadásig keverjük.
- Adjuk hozzá az ételfestéket, majd ezzel is keverjük el alaposan. (Botmixerrel keverhetjük, de akkor ne emeljük ki, tartsuk végig az edény alján, hogy nem nyomjuk tele levegővel a glazúrt.) Várjuk meg, míg kihűl a glazúr, kicsit besűrűsödjön, hogy jól meg tudjon tapadni a krémkupolán.
Hozzávalók a piskóta kenéséhez:
- A piskótát méretre szaggatjuk, és megkenjük málnalekvárral. A krém, ha kellően kifagyott, kiszedjük a formából, majd csorgatórácsra tesszük, és leöntjük a glazúrral a kis kupolákat. Várjuk meg, míg lecsorog a felesleg, majd helyezzük rá a piskótakarikákra.
- A kupolák alját panírozzuk be durvára vágott mogyoróval, továbbá ízlésünk szerint díszítsük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3583
- Feltöltés dátuma: 2019. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ennn
2 recept
A kedvenceim ezek a kis kupolasütik, vékony sütitalppal, könnyű habbal, krémmel nagyon finom édességeket lehet készíteni.