r
Nosalty Logó

Málnás-csokoládés joghurttorta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
szandiika
Málnás-csokoládés joghurttorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Brownie tészta

Krém

Málnazselé

Csokikrém

1840
Kalória
27.2g
Fehérje
219.1g
Szénhidrátok
100.8g
Zsír
338.6g
Víz
356.1g
Koleszterin
10.3g
Rost
188.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Brownie tészta

Krém

Málnazselé

Csokikrém

Összesen 1840 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Brownie tészta

Krém

Málnazselé

Csokikrém

Összesen 7353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Brownie tészta

Krém

Málnazselé

Csokikrém

Összesen 263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    338.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 1840 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    403.2 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5632.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1942 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2148 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876.4 g
  • Cukor
    754 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1354.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2888 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 7353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

Brownie tészta

  1. Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.
  5. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  6. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges, vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)

Krém

  1. 4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe.
  2. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze.
  3. Verjük kemény habbá a habtejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.
  4. Osszuk két egyenlő részre a krémet, az egyiket tegyük be a hűtőbe.
  5. A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a krémhez.
  6. Majd öntsük a brownie tetejére, és tegyük be a hűtőbe 1 órára.
  7. A málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze. (Ha nem szeretnénk zselatint beletenni, akkor adjunk még hozzá cukrot, és főzzük tovább.)
  8. Öntsük a megdermedt joghurtkrém tetejére, és ismét tegyük vissza a hűtőbe.
  9. A maradék 4 db lapzselatint áztassuk hideg vízbe.
  10. A félretett krémhez kavarjuk hozzá az összetört málnát.
  11. A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk fel, és kavarjuk a málnás krémhez.
  12. Majd öntsük a málnazselé tetejére, és tegyük ismét hűtőbe 1-2 órára.
  13. Vízgőz felett a csokoládét vajjal olvasszuk össze, majd kavarjuk hozzá a tejszínt. A zselatint a vízzel kavarjuk össze, és melegítsük addig, amíg épp elolvad, majd kavarjuk a csokoládéhoz.
  14. Végül öntsük a torta tetejére, és egy éjszakára, min. 4-5 órára helyezzük hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Először nem tudtam, hogy mit szeretnék, csak azt, hogy sütni. Körbenéztem a konyhában, hogy pontosan mi van itthon, és akkor megkívántam valamilyen csokis, ám mégis könnyed tortát. Így született meg ez a joghurtkrémes finomság, amit legszívesebben "fehér csokis-joghurtos-málnás-brownies szexi tortának" neveznék. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!