r
Nosalty Logó

Mákosguba torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mákosguba torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gubához

A krémhez

A díszítéshez

509
Kalória
12.4g
Fehérje
60.5g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
59.9g
Víz
57.2g
Koleszterin
4.1g
Rost
36.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gubához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gubához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gubához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    288.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10863.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    4510 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    3302 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.4 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    719.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    460 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 6119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A gubához

  1. A tortaalapot előző nap készítsük el. Ehhez a kifliket felkarikázzuk, és egy nagy tálba tesszük. Közben a tejet a mézzel, reszelt narancshéjjal, a vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal felforraljuk. Leöntjük vele a kiflikarikákat és rászórjuk a darált mákot. Jól összeforgatjuk, és kivajazott 26 cm-es tortaformába öntjük. Jól megnyomkodjuk, hogy ne maradjanak hézagok.
  2. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 percig sütjük. Kissé megemelkedik, de aztán a sütőből kivéve összeesik ismét. A formában hagyjuk kihűlni.
  3. Másnap elkészítjük a krémet: a zselatint a vízzel felmelegítjük, ne forrjon, majd hagyjuk hűlni. Amíg hűl, a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, hozzáadjuk a vajkrémet, a reszelt narancshéjat és jól kidolgozzuk.
  4. A tejszínt felverjük. A tojássárgás masszába keverjük a langyosra hűlt zselatint, és amikor már teljesen elkeveredett, beleforgatjuk a tejszínhabot is.
  5. A tortaforma szélét a mákosguba réteg felett maradt részen körbe kirakjuk félbevágott narancs szeletekkel, és a krémet beletöltjük a formába.
  6. A tetejét is kirakjuk narancs szeletekkel és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  7. Mielőtt tálaljuk, meghintjük kevés őrölt fahéjjal és egész fahéjjal díszítjük.
  8. Az édes krém és a kevésbé édes mákosguba nagyszerűen kiegészíti egymást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Totti barátomnak készítettem szülinapjára ezt a tortát, mert szereti a mákosgubát. Először azt hitte, hülyéskedek, hogy ezt fogok neki készíteni, de amikor meglátta, nagyon megörült neki. Sikerült egy nem csak dekoratív, de igen finom tortát összeállítani. Nagy sikere volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!