r
Nosalty Logó

Mákos - túrós süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
karica
Mákos - túrós süti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

528
Kalória
12.4g
Fehérje
70.9g
Szénhidrátok
22.3g
Zsír
47g
Víz
77.3g
Koleszterin
4.9g
Rost
39.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 6340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.8 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11254 g
  • Cink
    673 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    3898 mg
  • Vas
    536 mg
  • Magnézium
    979 mg
  • Foszfor
    3870 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    850.8 g
  • Cukor
    474 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    563.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1283 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 6340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és négy egyenlő részre osztjuk.
  2. Az első lapot kivajazott tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, megszórjuk a cukrozott mák felével, s rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük a túrós töltelékkel és ráhelyezzük a harmadik tésztalapot. Azt megkenjük a maradék lekvárral és mákkal, majd befedjük a negyedik lappal, amelyet villával megszurkálunk.
  3. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de 5 perc után csökkentjük 180 fokra. Addig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz a teteje.
  4. Amint kihűlt a sütemény, bevonjuk tortabevonóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x22x6

Egy receptfüzetben találtam, ahova Domokos Edit küldte be Kecskemétről. Az eredeti neve Mákos-túrós zserbó, de átneveztem, mert szerintem a zserbó kelt tésztából készült sütemény, s ez inkább linzertészta. Hétvégén elkészítettem, s nagy sikert aratott a családban. Ezért gondoltam, hogy megosztom másokkal is. Köszönet Editnek a receptért!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!