r
Nosalty Logó

Mákos morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Mákos morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5408 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2496.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    241.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9987.1 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    4741 mg
  • Vas
    181 mg
  • Magnézium
    972 mg
  • Foszfor
    3033 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.6 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    91 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    897 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 5408 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingport csomómentesre keverjük 6 ek. cukorral és 100 ml tejjel. A maradék tejet felfőzzük, majd hozzákeverjük a pudingporos tejet, 1 perc alatt készre főzzük. Lehűtjük.
  2. 200 g lisztet a vajjal, 75 g cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, egy tojássárgájával morzsásra összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük (a robotgép dagasztóvilláját használtam).
  3. A maradék lisztet összedolgozzuk a sütőporral, túróval, 1 ek. tejjel, 1 tojással, olajjal, cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Formára nyújtjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belefektetjük a tésztát.
  4. A mákot a pudingba keverjük 1 ek. cukorral, reszelt citrom héjával, vaníliás cukorral, majd a tölteléket eloszlatjuk egyenletesen a tésztán. A tetejére rászórjuk a morzsát. 175 fokon 45 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2126
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos morzsasüti
Szimran 144 recept

Ez a pillanatok alatt összeállítható "crumble" nagyon kedvelt nálunk, ízlés szerint önthetünk rá glazúrt is, ha kevésbé édesen szeretnénk, el is hagyhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...