r
Nosalty Logó

Mákos morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Mákos morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5408 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2496.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    241.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9987.1 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    4741 mg
  • Vas
    181 mg
  • Magnézium
    972 mg
  • Foszfor
    3033 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.6 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    91 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    897 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 5408 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingport csomómentesre keverjük 6 ek. cukorral és 100 ml tejjel. A maradék tejet felfőzzük, majd hozzákeverjük a pudingporos tejet, 1 perc alatt készre főzzük. Lehűtjük.
  2. 200 g lisztet a vajjal, 75 g cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, egy tojássárgájával morzsásra összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük (a robotgép dagasztóvilláját használtam).
  3. A maradék lisztet összedolgozzuk a sütőporral, túróval, 1 ek. tejjel, 1 tojással, olajjal, cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Formára nyújtjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belefektetjük a tésztát.
  4. A mákot a pudingba keverjük 1 ek. cukorral, reszelt citrom héjával, vaníliás cukorral, majd a tölteléket eloszlatjuk egyenletesen a tésztán. A tetejére rászórjuk a morzsát. 175 fokon 45 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2117
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos morzsasüti
Szimran 144 recept

Ez a pillanatok alatt összeállítható "crumble" nagyon kedvelt nálunk, ízlés szerint önthetünk rá glazúrt is, ha kevésbé édesen szeretnénk, el is hagyhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek