Mákos-meggyes süti mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
10g mák53 kcal
-
20g meggy9 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
20g joghurt12 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
30g mascarpone121 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
8 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
A díszítéshez
Összesen
553
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
100g mák525 kcal
-
200g meggy90 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
300g mascarpone1212 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A díszítéshez
Összesen
5538
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
13.5g finomliszt49 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
5.4g mák28 kcal
-
10.8g meggy5 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
10.8g joghurt7 kcal
-
0.8g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
16.2g mascarpone65 kcal
-
5.4g porcukor21 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
13.5g habtejszín39 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
A díszítéshez
Összesen
297
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 809 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
553
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 95.8 g
Zsír
-
Összesen 341.2 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 866 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8090.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 3043 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 521 mg
-
Foszfor 3025 mg
-
Nátrium 1315 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 539.3 g
-
Cukor 295 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 660.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1694 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 1525 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2041 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 727 micro
Összesen
5538
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
12 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
2 dl joghurt
A krémhez
-
30 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, összedolgozzuk.
- Vajazott, lisztezett tepsibe/tortaformába egyenletesen szétkenjük, a tetejére meggyszemeket rakunk.
- Előmelegített,170 fokos sütőbe tesszük, 30-35 percig sütjük.
- Ha kész, hagyjuk kihűlni.
- A mascarponét a vaníliás cukorral és a porcukorral kikeverjük.
- A tejszínt a habfixálóval habbá verjük, és a mascarponéhoz adjuk.
- Az így kapott krémet a tésztán egyenletesen elkenjük.
- Meggyszemekkelés mákkal díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9717
- Feltöltés dátuma: 2013. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Aki nem szereti a mákot, azonos recepttel és egy kevés fahéjjal fűszerezve, dióval is elkészítheti.