Mákos-meggyes pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához:
-
47g finomliszt170 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
A töltelékhez:
-
33g tej19 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
33g mák175 kcal
-
5g búzadara18 kcal
-
33g meggybefőtt24 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
19 kcal
A kenéshez, szóráshoz:
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g tej1 kcal
-
2g porcukor9 kcal
Összesen
753
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához:
-
280g finomliszt1019 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez:
-
200g tej112 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g mák1050 kcal
-
30g búzadara108 kcal
-
200g meggybefőtt144 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
111 kcal
A kenéshez, szóráshoz:
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
4514
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához:
-
19.4g finomliszt71 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g porcukor13 kcal
-
10.4g vaj75 kcal
-
2.8g tejföl5 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
A töltelékhez:
-
13.9g tej8 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
13.9g mák73 kcal
-
2.1g búzadara7 kcal
-
13.9g meggybefőtt10 kcal
-
5.5g tojásfehérje3 kcal
-
2.8g sárgabaracklekvár8 kcal
A kenéshez, szóráshoz:
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
0.7g tej0 kcal
-
1g porcukor4 kcal
Összesen
312
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1253.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
753
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.6 g
Zsír
-
Összesen 230.6 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7521.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 3461 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 791 mg
-
Foszfor 2524 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.1 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 210.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1228 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 1203 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 491 micro
Összesen
4514
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
280 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
50 g porcukor
-
150 g vaj
-
2 ek tejföl
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez:
-
200 ml tej
-
100 g cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
200 g mák
-
30 g búzadara
-
200 g meggybefőtt
-
2 db tojásfehérje
-
2 ek sárgabaracklekvár
A kenéshez, szóráshoz:
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához:
- A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és porcukorral, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott vajat, és morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgáját, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát háztartási fóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
- A töltelékhez: A tejet a cukorral és a citromhéjjal egy lábasba felfőzzük. Hozzáadjuk a darával elkevert mákot, 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
- A meggybefőttet egy szűrőben hagyjuk szűrődni. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A leszűrt meggyet és a tojáshabot a kihűlt mákhoz keverjük.
- Egy 18x18x5 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, 2 részre osztjuk, amelyeket tepsi nagyságúra kinyújtunk.
- Az egyik lapot a tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd a másik lappal lefedjük.
- A tojássárgát elkeverjük a tejjel, és a felső lapot ezzel lekenjük, majd villával megszurkáljuk.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18x18x5
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 162
- Tegnapi nézettség: 37
- 7 napos nézettség: 337
- Össznézettség: 58789
- Feltöltés dátuma: 2020. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Ajánlom minden mákimádónak.