r
Nosalty Logó

Mákos-meggyes kocka Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mákos-meggyes kocka Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

töltelékhez

tetejére

Összesen 956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

töltelékhez

tetejére

Összesen 3816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

töltelékhez

tetejére

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    143.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3891.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.6 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 3816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

piskótához

töltelékhez

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Egy nagyobb edényben elektromos habverő legmagasabb fokozatával habosra keverjük a tojások sárgáját a vízzel és a cukorral.
  2. Majd fakanállal belekeverjük az olajat, a sütőporos lisztet és a mákot. Ezután a keményre felvert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
  3. A mákos piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

töltelékhez

  1. A vaníliás pudingport sűrűre főzzük a tejjel, cukorral, és teljesen kihűtjük. A Hulalát kemény habbá verjük a zselatinfixszel, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kihűlt pudingot.
  2. A kihűlt mákos-piskótát két lappá vágjuk, és az egyik felét egyenletesen megkenjük a krémmel. A tetejét kirakjuk lecsepegtetett meggyszemekkel.
  3. A tortazselét elkészítjük, és langyosan a tortára öntjük, majd befedjük a másik piskótalappal.

tetejére

  1. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk (ízlésünknek megfelelően olajjal vagy vajjal).
  2. Egyenletesen bevonjuk vele a tortát, majd hűtőben 1-2 órát dermesztjük. Nagyobb kockákra vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3613
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 10.

Ajánló

A csokival bevont piskótalapot érdemes előre elkészíteni, felkockázni, és úgy rátenni a még nem teljesen kihűlt zselére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-meggyes kocka Lizinka konyhájából
Lizinka_ 604 recept

Egy internetes kép családi újratervezése, valamint többszöri próbálkozás eredménye ez a süti!

Hozzávalók

piskótához

töltelékhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...