Mákos-meggyes kocka Lizinka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g víz0 kcal
-
35 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
11g mák59 kcal
töltelékhez
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
88g meggybefőtt63 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
tetejére
-
25g tortabevonó137 kcal
-
18 kcal
Összesen
956
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
40g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
45g mák236 kcal
töltelékhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
71 kcal
Összesen
3816
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
piskótához
-
9.3g tojás12 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.5g mák13 kcal
töltelékhez
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
22.6g tej13 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
11.3g növényi tejszín28 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
-
19.7g meggybefőtt14 kcal
-
0.7g tortazselé2 kcal
tetejére
-
5.6g tortabevonó31 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
215
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 973 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.2 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
956
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71 g
Zsír
-
Összesen 143.3 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3891.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 1414 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1251 mg
-
Nátrium 731 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 552.6 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 175.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 446 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 788 micro
Összesen
3816
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
piskótához
-
20 dkg cukor
-
5 ek víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
15 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
töltelékhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
2 ek cukor
-
200 ml növényi tejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
350 g meggybefőtt
tetejére
-
100 g tortabevonó
Elkészítés
piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk. Egy nagyobb edényben elektromos habverő legmagasabb fokozatával habosra keverjük a tojások sárgáját a vízzel és a cukorral.
- Majd fakanállal belekeverjük az olajat, a sütőporos lisztet és a mákot. Ezután a keményre felvert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
- A mákos piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
töltelékhez
- A vaníliás pudingport sűrűre főzzük a tejjel, cukorral, és teljesen kihűtjük. A Hulalát kemény habbá verjük a zselatinfixszel, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kihűlt pudingot.
- A kihűlt mákos-piskótát két lappá vágjuk, és az egyik felét egyenletesen megkenjük a krémmel. A tetejét kirakjuk lecsepegtetett meggyszemekkel.
- A tortazselét elkészítjük, és langyosan a tortára öntjük, majd befedjük a másik piskótalappal.
tetejére
- A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk (ízlésünknek megfelelően olajjal vagy vajjal).
- Egyenletesen bevonjuk vele a tortát, majd hűtőben 1-2 órát dermesztjük. Nagyobb kockákra vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x35
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3613
- Feltöltés dátuma: 2017. november 10.
Ajánló
A csokival bevont piskótalapot érdemes előre elkészíteni, felkockázni, és úgy rátenni a még nem teljesen kihűlt zselére.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Egy internetes kép családi újratervezése, valamint többszöri próbálkozás eredménye ez a süti!