Mákos krémes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
33g mák175 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Krém
-
30g tojássárgája97 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
48 kcal
-
83g tej47 kcal
-
25g margarin179 kcal
Összeállítás
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
34 kcal
-
28g babapiskóta105 kcal
Összesen
1061
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
360g tojásfehérje187 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
200g mák1050 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Krém
-
180g tojássárgája580 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
286 kcal
-
500g tej280 kcal
-
150g margarin1076 kcal
Összeállítás
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
35g mandulapehely207 kcal
-
168g babapiskóta632 kcal
Összesen
6372
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
16.4g tojásfehérje9 kcal
-
9.1g porcukor35 kcal
-
2.1g finomliszt7 kcal
-
9.1g mák48 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Krém
-
8.2g tojássárgája26 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
3.4g étkezési keményítő13 kcal
-
22.8g tej13 kcal
-
6.8g margarin49 kcal
Összeállítás
-
4.6g étcsokoládé25 kcal
-
1.6g mandulapehely9 kcal
-
7.7g babapiskóta29 kcal
Összesen
289
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 53 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2047 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 792 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 688 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.3 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
1061
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.8 g
Zsír
-
Összesen 317.8 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 107 g
-
Koleszterin 1961 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12282 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 4750 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 1005 mg
-
Foszfor 4127 mg
-
Nátrium 2096 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 740 g
-
Cukor 494 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 465.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1916 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 392 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 472 micro
-
Kolin: 1540 mg
-
Retinol - A vitamin: 1820 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 1101 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2010 micro
Összesen
6372
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
9 db tojásfehérje
-
200 g porcukor
-
3 ek finomliszt
-
1 tk vaníliaaroma
-
1 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
Krém
-
9 db tojássárgája
-
1 tk vaníliaaroma
-
150 g cukor
-
5 evőkanál étkezési keményítő
-
500 ml tej
-
150 g margarin
Összeállítás
-
100 g étcsokoládé
-
24 db babapiskóta
Elkészítés
Tészta
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliaaromát és a citrom reszelt héját. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a mákkal, majd lassú, óvatos, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a tojásfehérjéhez keverjük.
- A tésztát két részre osztjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 10-10 perc alatt készre sütjük őket. A formában kissé kihűtjük.
Krém
- A tojássárgáját simára keverjük a cukorral, vaníliaaromával és a keményítővel. A tejet felforraljuk, majd ebbe öntjük bele a kikevert tojássárgáját, és sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük.
- A margarint kockákra vágjuk, és robotgéppel kikeverjük pudinggal.
Összeállítás
- A krém felét rákenjük az egyik piskótalapra, erre helyezzük a babapiskótákat. A krém másik felét a babapiskótákra simítjuk, majd lefedjük a másik piskótalappal.
- Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Amíg még meleg, szeletelt mandulával vagy zöld pisztáciával szórjuk meg. Pár óra pihentetés után szeletelhető, de jót tesz neki egy éjszaka.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 173
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 32640
- Feltöltés dátuma: 2018. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
A NOSALTY és a Somat receptversenyére készítettem ezt a süteményt, mert ez az egyik kedvenc karácsonyi süteményem.