r
Nosalty Logó

Mákos krémes szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Mákos krémes szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

1061
Kalória
25g
Fehérje
123.3g
Szénhidrátok
53g
Zsír
77.6g
Víz
326.8g
Koleszterin
9.2g
Rost
82.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 1061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 6372 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 289 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 1061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    317.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12282 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    4750 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1005 mg
  • Foszfor
    4127 mg
  • Nátrium
    2096 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    465.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    1540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1820 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1101 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2010 micro
Összesen 6372 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliaaromát és a citrom reszelt héját. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a mákkal, majd lassú, óvatos, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a tojásfehérjéhez keverjük.
  2. A tésztát két részre osztjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 10-10 perc alatt készre sütjük őket. A formában kissé kihűtjük.

Krém

  1. A tojássárgáját simára keverjük a cukorral, vaníliaaromával és a keményítővel. A tejet felforraljuk, majd ebbe öntjük bele a kikevert tojássárgáját, és sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük.
  2. A margarint kockákra vágjuk, és robotgéppel kikeverjük pudinggal.

Összeállítás

  1. A krém felét rákenjük az egyik piskótalapra, erre helyezzük a babapiskótákat. A krém másik felét a babapiskótákra simítjuk, majd lefedjük a másik piskótalappal.
  2. Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Amíg még meleg, szeletelt mandulával vagy zöld pisztáciával szórjuk meg. Pár óra pihentetés után szeletelhető, de jót tesz neki egy éjszaka.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

A NOSALTY és a Somat receptversenyére készítettem ezt a süteményt, mert ez az egyik kedvenc karácsonyi süteményem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!