Mákos guba torta madártej krémmel Sylvia Gasztro Angyaltól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
Mákos gubához
-
63g kifli174 kcal
-
125g tej70 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
10 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19g mák98 kcal
-
6g mazsola19 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
21 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
5 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
19g vaj134 kcal
Tetejére
-
38g habtejszín110 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
1g mák6 kcal
Összesen
926
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
Mákos gubához
-
500g kifli1395 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g mák788 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Krémhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
171 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
400g tej224 kcal
-
150g vaj1076 kcal
Tetejére
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
9g mák47 kcal
Összesen
7417
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
Mákos gubához
-
16.1g kifli45 kcal
-
32.3g tej18 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
4.8g mák25 kcal
-
1.6g mazsola5 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Krémhez
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
12.9g tej7 kcal
-
4.8g vaj35 kcal
Tetejére
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
0.3g mák2 kcal
Összesen
237
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1536.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 637 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 395 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
926
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.2 g
Zsír
-
Összesen 446.5 g
-
Telített zsírsav 223 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 2390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12291.5 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 5092 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 720 mg
-
Foszfor 2733 mg
-
Nátrium 3428 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 694.5 g
-
Cukor 384 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 501.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3226 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 374 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 828 micro
-
Kolin: 1339 mg
-
Retinol - A vitamin: 3164 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 734 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1563 micro
Összesen
7417
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Mákos gubához
-
10 db kifli
-
1 l tej
-
10 dkg vaj
-
3 db tojássárgája
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg cukor
-
5 dkg mazsola
-
1 kávéskanál szegfűszeg
-
1 citromból nyert citromhéj
Krémhez
-
4 db tojássárgája
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
4 dl tej
-
15 dkg vaj
Tetejére
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 csapott ek porcukor
Elkészítés
Mákos gubához
- Először elkészítjük a mákos gubát, az enyhén szikkadt kifliket felkarikázzuk.
- A mazsolát kevés vízbe áztatjuk. A tejet és a vajat összemelegítjük.
- A tojássárgákat kikeverjük az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos, vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön egy kicsit besűrítjük.
- A darált mákhoz hozzáadjuk a szegfűszeget, a citromhéjat és a cukor másik felét, majd összekeverjük.
- Egy nagy tálban a kiflikarikákra öntjük a tejet, egy szűrőn lecsepegtetjük, majd alaposan megszórjuk az ízesített mákkal, a lecsepegtetett mazsolával, és jól összeforgatjuk.
- Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és belenyomkodjuk a mákos gubát, majd 170 fokon, kb. 30 perc alatt megsütjük.
Krémhez
- A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet, amiből egy keveset merünk a tojássárgás krémhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
- Langyosra hűtjük, és a vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és néhány órára a hűtőbe tesszük.
Tetejére
- A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a habfixálóval. (Ha nem cukrozott a tejszínhab, akkor természetesen több cukrot is adhatunk hozzá, hogy édesebb legyen.)
- Egy habzsák segítségével tetszőlegesen díszítjük a torta tetejét, és megszórjuk egy kevés mákkal, hogy még csodásabb legyen.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 11061
- Feltöltés dátuma: 2016. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Mák rajongóknak kötelező elkészíteni! Ez az édesség tortaként elkészítve még finomabb, mint a hagyományos változat. Egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.