r
Nosalty Logó

Mákos guba torta madártej krémmel Sylvia Gasztro Angyaltól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Mákos guba torta madártej krémmel Sylvia Gasztro Angyaltól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Mákos gubához

Krémhez

Tetejére

Összesen 926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Mákos gubához

Krémhez

Tetejére

Összesen 7417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Mákos gubához

Krémhez

Tetejére

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    446.5 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    2390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12291.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    5092 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    720 mg
  • Foszfor
    2733 mg
  • Nátrium
    3428 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.5 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    374 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    828 micro
  • Kolin:
    1339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3164 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 7417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Mákos gubához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Mákos gubához

  1. Először elkészítjük a mákos gubát, az enyhén szikkadt kifliket felkarikázzuk.
  2. A mazsolát kevés vízbe áztatjuk. A tejet és a vajat összemelegítjük.
  3. A tojássárgákat kikeverjük az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos, vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön egy kicsit besűrítjük.
  4. A darált mákhoz hozzáadjuk a szegfűszeget, a citromhéjat és a cukor másik felét, majd összekeverjük.
  5. Egy nagy tálban a kiflikarikákra öntjük a tejet, egy szűrőn lecsepegtetjük, majd alaposan megszórjuk az ízesített mákkal, a lecsepegtetett mazsolával, és jól összeforgatjuk.
  6. Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és belenyomkodjuk a mákos gubát, majd 170 fokon, kb. 30 perc alatt megsütjük.

Krémhez

  1. A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet, amiből egy keveset merünk a tojássárgás krémhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
  2. Langyosra hűtjük, és a vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a habfixálóval. (Ha nem cukrozott a tejszínhab, akkor természetesen több cukrot is adhatunk hozzá, hogy édesebb legyen.)
  2. Egy habzsák segítségével tetszőlegesen díszítjük a torta tetejét, és megszórjuk egy kevés mákkal, hogy még csodásabb legyen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11061
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos guba torta madártej krémmel Sylvia Gasztro Angyaltól
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Mák rajongóknak kötelező elkészíteni! Ez az édesség tortaként elkészítve még  finomabb, mint a hagyományos változat. Egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók

Mákos gubához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...