Mákos guba muffin
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
127 kcal
-
25g graham-liszt83 kcal
-
8g mák39 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
20g méz61 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
10 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
150g tönkölybúza liszt507 kcal
-
100g graham-liszt332 kcal
-
30g mák158 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
80g méz243 kcal
-
80g nádcukor304 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
13.6g tönkölybúza liszt46 kcal
-
9.1g graham-liszt30 kcal
-
2.7g mák14 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
13.6g joghurt8 kcal
-
15g tojás19 kcal
-
7.2g méz22 kcal
-
7.2g nádcukor28 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
3.9g napraforgó olaj34 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
22.7g tej13 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1327.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.1 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 301 micro
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.2 g
Zsír
-
Összesen 84.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5309.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 1566 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 472 mg
-
Foszfor 2220 mg
-
Nátrium 924 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400.3 g
-
Cukor 203 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 289.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1204 micro
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 481.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg tönkölybúza liszt
-
10 dkg graham-liszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
3 db tojás
-
8 dkg méz
-
8 dkg nádcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- A megszokott módon elkészítjük a vaníliapudingot, majd hagyjuk hűlni.
- A joghurtot simára keverjük a mézzel, a mézessütemény fűszerkeverékkel, az étolajjal, a nádcukorral és a tojásokkal.
- A liszteket egy másik tálban összekeverjük a mákkal és a sütőporral.
- A lisztes keveréket hozzáadjuk a joghurtos masszához, majd alaposan összedolgozzuk őket.
- Egy-egy evőkanál tésztát teszünk a muffinformák papírral bélelt bemélyedéseibe, ezeket egy evőkanál pudinggal töltjük, majd a maradék tésztát egyenlő részekre elosztva befedjük a muffinokat.
- Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt elkészül.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 12 db
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 204
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 44323
- Feltöltés dátuma: 2010. május 20.
Ajánló
A megadott mennyiségek 12 db muffin elkészítéséhez elegendők. Készíthető hagyományos hozzávalók, azaz búzaliszt és porcukor felhasználásával is. A puding esetében viszont célszerű a grízpudingot választani, mivel ez sűrűbb és gyorsabban szilárdul. Hagyományos pudingpor használatánál úgy kerülhetjük el a "vulkán-effektust", ha figyelünk, hogy bőven maradjon tészta a töltelék befedésére is. A mák mennyisége ízlés szerint változtatható (akár többet is elbír, akkor még inkább a mákos gubára emlékeztető ízvilágot kapunk).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Megint kísérleteztem. Először próbáltam nagyon "megreformosítani" az alapelképzelésemet, és pudingpor helyett pille kölespehelyből, igazi vaníliából, mézből és tejből főztem meg a "pudingtölteléket". Egy darabig minden simán ment, a kis muffinok legnagyobb örömömre csak emelkedtek-emelkedtek sütés közben. Egy idő után viszont kezdett gyanússá válni ez a rendületlen emelkedés... nem is hiába: a gyönyörű kis muffinjaim minivulkánokká változtak, a reformpudingom nagy része pedig a sütő alján elszenesedve végezte... A próbálkozást viszont nem adtam fel, csak a pudingreformosítást: a képen látható muffinokat a nagyobb élelmiszerüzletekben kapható vaníliás grízpudinggal készítettem, ami így végre kifogástalanul sikerült... Csak mennyiségi problémák voltak vele... :)