r
Nosalty Logó

Mákos-diós koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pötyi64
Mákos-diós koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7080 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    407.6 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12101.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    4696 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1125 mg
  • Foszfor
    4486 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.2 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1807 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1773 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 7080 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához: a tojásokat a cukorral a tej felével jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a mákot, a reszelt citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet, és végül a maradék tejet. Jól kikeverjük.
  2. Margarinozott/zsírozott és lisztezett kuglófformába öntjük, megsütjük. Tűpróba javasolt.
  3. A krémhez: a diót jól összetörjük, vágjuk (én húsklopfolót használtam).
  4. A mézet a cukorral felmelegítjük, és világosra pirítjuk (karamellizáljuk).
  5. A karamellbe beleszórjuk a diót, jól összekeverjük.
  6. Kivajazott tepsin szétterítjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Mikor kihűlt, megint apróra összetörjük (itt is húsklopfolót használtam).
  8. A tejszínt a habfixálókkal keményre verjük.
  9. Összeállítás: a kihűlt tésztánkat ketté- vagy háromba vágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd erre jön a tejszín, és megszórjuk a karamelles dióval. Ráhelyezzük a felső lapot.
  10. Megkenjük a tejszínnel, villával kicsit megmintázzuk, majd megszórjuk a maradék karamelles dióval. Tejszínnel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7227
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a mákosat, diósat.  :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Egy régebbi Kiskegyed konyhájában találtam ezt a receptet, akkor kipróbáltam, hát mit mondjak, a tésztája nem nyerte el tetszésemet. Most megint kezembe akadt ez a recept, és jött az ötlet, megint megcsinálom, de már úgy, ahogy én jónak gondolom. A torta most jól sikerült, még a párom is megdicsérte, ami nála nagy szó, mert nem rajong a tortákért.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...