r
Nosalty Logó

Mákos, diós, gesztenyés bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ani13
Mákos, diós, gesztenyés bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Összesen 1668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Összesen 13337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Összesen 363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2380.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256 g

Zsír

  • Összesen
    803.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    428 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19047.3 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    8177 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    2691 mg
  • Foszfor
    7059 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    55 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1373.6 g
  • Cukor
    606 mg
  • Élelmi rost
    152 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1228 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1848 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 13337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a margarinnal és a zsírral összedolgozzuk, jól elmorzsoljuk. A tejben a porcukrot, a tojássárgákat, és az élesztőt elkeverjük, majd mehet bele a lisztes keverékünkbe. Fóliában 2 órán át pihentetjük a hűtőben. Amíg pihen a tésztánk, elkészítjük a töltelékeket.
  2. Tésztánk már megpihent, kivesszük a hűtőből, felvágjuk 4 fele. Lisztezett felületen kinyújtjuk nem túl vékonyra, mert akkor is kirepedhet a bejgli a sütőben, és akkor is ha túl sok vagy kemény a töltelékünk.
  3. Megkenjük a töltelékkel a kinyújtott tésztát, majd a két szélét behajtjuk, és nem túl szorosan, de azért tartson. Betekerjük a tésztánkat, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a bejgliket töltés után. Majd megszúrkáljuk, hogy legyen hely a gőznek távozni és ne repedjen ki a tésztánk sütés alatt.
  4. Tojássárgáját felkeverjük, megkenjük a bejgliket, majd hideg terasz vagy ablak alatt hagyjuk, hogy ez a tojássárgája megszáradjon a beiglin. Ha ez megvan, akkor még egyszer tojássárgájával megkenjük, majd hagyjuk ismét teljesen megszáradni, ha végighúzzuk az ujjunkat és nem tapad a tojássárgája az ujjunkra, akkor jó. Ezután tojásfehérjét felverünk és azzal kenjük le a tésztánkat és ha az is megszáradt teljesen, akkor tesszük előmelegített sütőben. És barnára sütjük. Kihűlés után szeleteljük. Jó étvágyat, és ünneplést karácsonyra mindenkinek!

Diós töltelék

  1. A diót, a mákot, és a gesztenyét három külön tálba öntjük, a vízből és a cukorból tűzhelyen cukorszirupot főzünk, felforralás után 2 percig még rotyogtatjuk. Majd teljesen kihűtjük.
  2. A dióhoz egy kis rumaromát darált kekszet, és reszelt citromhéjat keverünk majd, a szirupnak a kicsit kevesebb mint kb. a felét beledolgozzuk.

Gesztenyés töltelék

  1. A gesztenyemasszát a rumaromával és a cukorral eldolgozzuk, majd apránként adagoljuk hozzá a habtejszínt nem felverve, hanem simán csak folyékonyan, ahogy kibontottuk a dobozt mehet is bele ahogy van.

Mákos töltelék

  1. A mákot kikeverjük a reszelt citromhéjjal, a kekszdarával és a cukorszirupot utána belekeverjük, ez lehet picit többet vesz majd fel, mint a diós.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 16938
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...