Mákos, diós, gesztenyés bejgli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ani13
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
19g margarin134 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
19g tej11 kcal
-
2 kcal
Diós töltelék
-
63g dió409 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
38g víz0 kcal
-
5g kekszmorzsa21 kcal
Gesztenyés töltelék
-
25g gesztenyemassza45 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Mákos töltelék
-
63g mák328 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
38g víz0 kcal
-
5g kekszmorzsa21 kcal
Összesen
1668
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
600g finomliszt2184 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g tej84 kcal
-
13g friss élesztő14 kcal
Diós töltelék
-
500g dió3270 kcal
-
15g rumaroma0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
300g víz0 kcal
-
40g kekszmorzsa168 kcal
Gesztenyés töltelék
-
200g gesztenyemassza358 kcal
-
15g rumaroma0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Mákos töltelék
-
500g mák2625 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
300g víz0 kcal
-
40g kekszmorzsa168 kcal
Összesen
13337
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
4.1g margarin29 kcal
-
1.6g sertészsír15 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
0.4g friss élesztő0 kcal
Diós töltelék
-
13.6g dió89 kcal
-
0.4g rumaroma0 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
8.1g víz0 kcal
-
1.1g kekszmorzsa5 kcal
Gesztenyés töltelék
-
5.4g gesztenyemassza10 kcal
-
0.4g rumaroma0 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
5.4g habtejszín16 kcal
Mákos töltelék
-
13.6g mák71 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
8.1g víz0 kcal
-
1.1g kekszmorzsa5 kcal
Összesen
363
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 100.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2380.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 1022 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 336 mg
-
Foszfor 882 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.7 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 114.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
1668
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 256 g
Zsír
-
Összesen 803.3 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 183 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 428 g
-
Koleszterin 713 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19047.3 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 323 mg
-
Kálcium 8177 mg
-
Vas 72 mg
-
Magnézium 2691 mg
-
Foszfor 7059 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 17 mg
-
Mangán 55 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1373.6 g
-
Cukor 606 mg
-
Élelmi rost 152 mg
VÍZ
-
Összesen 912.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1944 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1228 micro
-
Kolin: 718 mg
-
Retinol - A vitamin: 1848 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1131 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 593 micro
Összesen
13337
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
60 dkg finomliszt
-
15 dkg porcukor
-
150 g margarin
-
6 dkg sertészsír
-
2 db tojássárgája
-
13 g friss élesztő
Diós töltelék
-
15 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 dl víz
-
4 ek kekszmorzsa
Gesztenyés töltelék
-
200 g gesztenyemassza
-
10 dkg cukor
-
200 ml habtejszín
Mákos töltelék
-
15 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 dl víz
-
4 ek kekszmorzsa
Elkészítés
Tészta
- A lisztet a margarinnal és a zsírral összedolgozzuk, jól elmorzsoljuk. A tejben a porcukrot, a tojássárgákat, és az élesztőt elkeverjük, majd mehet bele a lisztes keverékünkbe. Fóliában 2 órán át pihentetjük a hűtőben. Amíg pihen a tésztánk, elkészítjük a töltelékeket.
- Tésztánk már megpihent, kivesszük a hűtőből, felvágjuk 4 fele. Lisztezett felületen kinyújtjuk nem túl vékonyra, mert akkor is kirepedhet a bejgli a sütőben, és akkor is ha túl sok vagy kemény a töltelékünk.
- Megkenjük a töltelékkel a kinyújtott tésztát, majd a két szélét behajtjuk, és nem túl szorosan, de azért tartson. Betekerjük a tésztánkat, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a bejgliket töltés után. Majd megszúrkáljuk, hogy legyen hely a gőznek távozni és ne repedjen ki a tésztánk sütés alatt.
- Tojássárgáját felkeverjük, megkenjük a bejgliket, majd hideg terasz vagy ablak alatt hagyjuk, hogy ez a tojássárgája megszáradjon a beiglin. Ha ez megvan, akkor még egyszer tojássárgájával megkenjük, majd hagyjuk ismét teljesen megszáradni, ha végighúzzuk az ujjunkat és nem tapad a tojássárgája az ujjunkra, akkor jó. Ezután tojásfehérjét felverünk és azzal kenjük le a tésztánkat és ha az is megszáradt teljesen, akkor tesszük előmelegített sütőben. És barnára sütjük. Kihűlés után szeleteljük. Jó étvágyat, és ünneplést karácsonyra mindenkinek!
Diós töltelék
- A diót, a mákot, és a gesztenyét három külön tálba öntjük, a vízből és a cukorból tűzhelyen cukorszirupot főzünk, felforralás után 2 percig még rotyogtatjuk. Majd teljesen kihűtjük.
- A dióhoz egy kis rumaromát darált kekszet, és reszelt citromhéjat keverünk majd, a szirupnak a kicsit kevesebb mint kb. a felét beledolgozzuk.
Gesztenyés töltelék
- A gesztenyemasszát a rumaromával és a cukorral eldolgozzuk, majd apránként adagoljuk hozzá a habtejszínt nem felverve, hanem simán csak folyékonyan, ahogy kibontottuk a dobozt mehet is bele ahogy van.
Mákos töltelék
- A mákot kikeverjük a reszelt citromhéjjal, a kekszdarával és a cukorszirupot utána belekeverjük, ez lehet picit többet vesz majd fel, mint a diós.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 16938
- Feltöltés dátuma: 2022. december 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Ani13
4 recept